Sopron és környéke

2015.09.24. 21:51

Kutatók éjszakája - fajátszóteret avatnak Sopronban

Fajátszóteret avatnak, bemutatókat és kézműves foglalkozásokat tartanak Sopronban, Mosonmagyaróváron a mikrobák és a növények kerülnek a középpontba pénteken, a Kutatók éjszakáján.

Oktatói és hallgatói összefogásban készült fajátszóteret avatnak a Nyugat-magyarországi Egyetem botanikus kertjében a Kutatók éjszakája programsorozat keretében pénteken, a játszótér elemeinek tervezése és építése egyaránt a felsőoktatási intézményben történt - mondta a programokat szervező Ligneum Látogatóközpont rendezvényigazgatója az MTI-nek.


Orbán Júlia hozzátette: a látogatók pénteken többek között természetfotókból, valamint egy magyar-osztrák határon átnyúló program keretében készült alkotásokból láthatnak kiállítást, lesz drónbemutató, a Hangszerek Minifesztiválja keretében pedig a soproni Horváth József Alapfokú Művészeti Iskola növendékei adnak koncertet. Az egyetem hallgatói segítségével a legkisebbek elkészíthetik kedvenc erdei állataikat, megtekinthetik a Gerinces Álattani Gyűjteményt, ahol több mint háromszáz preparátumritkaság található, emellett lesz arcfestés is ásványokból készült festékekkel.


Munkába állítják a Ligneum fűrészmalmok mintájára kialakított keretfűrészgép-modelljét. A legrégebbi fűrészgéptípus működését az egyetem kutatói és hallgatói mutatják be. Az ökoszemléletet kézműves foglalkozásokon népszerűsítik, ahol az erdő terméseiből alkothatnak a legkisebbek ajándéktárgyakat. Az egyetem Közgazdaságtudományi Karán kézműves foglalkozásokat, gazdálkodási, pénzügyi, földrajzi és matematikai feladatokat oldhatnak meg a látogatók.


A mosonmagyaróvári Mezőgazdasági és Élelmiszertudományi Karon a méhekről mint csodálatos lényekről, az intézmény történetéről és a növényekről tartanak előadásokat. Az egyetem aulájában bélyegkiállítás nyílik, a legkisebbeket pedig kreatív sarok várja. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában