Sopron és környéke

2015.05.04. 10:53

Ideiglenesen bezárták a Bormarketing Műhelyt Sopronban

Hetek óta „betegség miatt" zárva tart a Fő térhez közeli Bormarketing Műhely. A borosgazdákat tömörítő hegyközségi tanács elégedetlen a nonprofit kft. szakmai munkájával.

Gosztonyi Miklós


A Kisalföld információi szerint lejtőre került a 2001-ben alapított Soproni Bormarketing Műhely Nonprofit Kft. A soproni iroda portálján hetek óta kézzel írt közlemény tudatja: „Betegség miatt zárva".

Az sem kecsegtet semmi jóval, hogy a téli nyitvatartási időpontok mellett hiába keressük a nyárit. Tavaly júliusban a Kisalföld már arról írt, hogy gyakran a nyitvatartási idő alatt is zárt ajtókra leltek az érdeklődők. Ennek oka az volt, hogy a munkatársi létszám kettőre apadt.

Pedig 2012 októberében még nagy reményeket fűztek a soproniak a Bormarketing Műhely működéséhez: akkor vették birtokba a Forum Vinorum Borbemutató Vinotékát. Ezzel a soproni borászok húszéves álma valósult meg. Mára viszont inkább a kiábrándultság jellemzi a helyi bortermelőket.

– A borászok egyöntetűen elégedetlenek a Bormarketing Mű- hely munkájával. Három éve semmi nem történt a borvidék népszerűsítése érdekében – mondta többek nevében [namelink name="Taschner István"], a Soproni Hegyközségi Tanács elnöke.

A borászok szerint hatékonyabb marketingre van szüksége a Soproni borvidéknek, mint amit a Bormarketing Műhely nyújt. Fotó: illusztráció
A borászok szerint hatékonyabb marketingre van szüksége a Soproni borvidéknek, mint amit a Bormarketing Műhely nyújt. Fotó: illusztráció   
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában