Sopron-ÉR-t

2010.07.26. 08:51

Beszéljünk a lényegről!

Immár 5 éve, hogy - sok kollégám által őrültnek tartva - hozzákezdtem valamihez.

Szeretném, ha mindenki még idejében rádöbbenne arra, hogy minden nap tennie kell saját egészségéért. Ne várjon senki arra, hogy egy csodadoktor, egy csodapilula majd meggyógyítja, ha nagy a baj. Nincsenek csodák. Azaz... dehogy nincsenek! Bizony, vannak. Csakhogy önmagunk vagyunk egy-egy csoda. Ki-ki önmagával tehet csodát.
Nem csak jól hangzik, hogy könnyebb a betegséget megelőzni, mint gyógyítani, hanem ez a színtiszta igazság. Sőt! Ha érbetegségről van szó, akkor ki kell mondani: csak megelőzni tudjuk/tudnánk a bajt. Ha már beteggé váltunk, kényszerűségből a következményeket kezeljük: nem gyógyítunk, hanem vég nélkül javítást végzünk. Persze, ez akkor már egyszerűen életfontosságú. Mégis, mennyivel jobb lenne ... időben összerakni a dolgainkat, és megelőzni a bajt.
U.i.: Tudom, hogy ez egy „gyógyításból élő" orvosdoktor tollából őrültségnek hangzik. Talán az is. Mégis azt mondom: próbálja ki!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!