Közérdekű

2021.06.12. 15:00

Mosonmagyaróváron és környékén is gyérítik a szúnyogokat

Szúnyoggyérítés lesz Mosonmagyaróváron és környékén június 17-én a napnyugta utáni időszakban (tartalék napok: június 18–19.).

Munkatársunktól

A kormány elrendelte az ország területén a csípőszúnyogok gyérítését, melynek koordinálásával a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központját bízta meg. A térségben a kifejlett szúnyogok ellen földi kémiai módszerekkel védekeznek. Az irtás során felhasznált készítmény a Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szer, mely a kijuttatott mennyiségben kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.

A lakosság részére javasolják, hogy a szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat a kezelés napján gyűjtsék össze és takarják le. A kezelés idejére és az azt követő egy órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad. A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket.

A kifejlett szúnyogok ellen földi kémiai módszerekkel védekeznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!