Közélet

2022.09.20. 07:00

Több mint 250 millióból rehabilitálnak Téten

Tét Város Önkormányzata a leromlott városi területek rehabilitációjára 265,97 millió forintos európai uniós vissza nem terítendő támogatást nyert. Az Európai Regionális Fejlesztési Alap az elszámolható költségek 100%-át finanszírozza.

kisalfold.hu

Tét Város Önkormányzatának célja, hogy a 265,97 millió forintos európai uniós támogatás segítségével a város két szegregációval veszélyeztetett területét fejlesszék, mely elősegíti az élhető, biztonságos városi környezet kialakulását.

A támogatásnak köszönhetően többek között megújul a Bartók Béla utca, valamint az Üreghegyen felszámolásra kerül az illegális hulladéklerakó. A beruházás keretében a Bartók Béla utcában az önkormányzati tulajdonú bel- és csapadékvíz-elvezetés rendszerének felújítása, kiépítése, továbbá a meglévő járdák felújítása, kialakítása valósul meg. A közbiztonság növelése érdekében ezen a területen térfigyelő kamerákat helyeznek ki.

A beruházás során egy darab, bútorzattal ellátott szolgálati bérlakást is építenek, melyet közösségi térrel bővítenek, továbbá három szociális bérlakás is kialakításra kerül, amely szintén a pályázat keretében beszerzett bútorokkal egészül ki.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!