Fizika, helyesírás,mese

2022.02.13. 11:00

Jól szerepeltek a versenyeken a kapuvári diákok

Az elmúlt hetek sem múltak el verseny nélkül a kapuvári Páli Szent Vince katolikus iskolában.

kisalfold.hu

Komoly eredményeket értek el a diákok, illetve megmérettetésnek is helyet adott az intézmény. A közelmúltban például az Oktatási Hivatal Győri Pedagógiai Oktatási Központja által a 7. évfolyamos tanulók számára meghirdetett Fülöp Viktorné Regionális Fizikaversenynek. 
 

A verseny témája, ismeretanyaga, pedagógiai céljai elsősorban a fizika népszerűsítése, a logikus gondolkodás fejlesztése. A verseny két fordulóból (iskolai, regionális) áll. Az iskolában írásbeli feladatlapot töltöttek ki a részt vevő tanulók. Munkájukat felkészítő és szervező tanárként Schiffer Gyula segítette. 
 

Egy negyedik osztályos Páli Szent Vincé-s diák a mesék területén szerzett elismerést. Az országos TETT mese- és novellaíró pályázaton Mészáros Sára pályaműve bekerült a legjobb harmincöt alkotás közé, ami annyit jelent, hogy nyomtatásban is megjelenik. Őt Gerencsérné Farkas Éva készítette fel. 
 

Boldis Barnabás, a katolikus gimnázum 11.-es tanulója a megyében a legmagasabb pontszámot elérve bejutott az Implom József Középiskolai Helyesírási Verseny Kárpát-medencei döntőjébe. Az online döntőre – a tervek szerint – a közeljövőben kerül sor, melyen Barnabás képviseli a megyét. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!