Rangos díjat kapott a felújítási munka

2021.11.28. 17:00

Régi fényében tündököl A Szent Mihály-templom Sopronban

A párizsi székhelyű Nemzetközi Ingatlan Szövetség, a FIABCI Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázatán kapott elismerést a soproni önkormányzat a Szent Mihály-templom és Sekrestyésház turisztikai célú megújításáért és műemléki felújításáért.

Tama István

A nemzetközi zsűri immár 23. alkalommal választotta ki a legsikeresebb fejlesztéseket, melynek keretében Sopron pályázatát Kovács Attila-emlékdíjjal jutalmazták.

A siker értékét növeli, hogy a jelentkezők rendkívüli aktivitást mutattak, a pályázat történetének legnagyobb létszámú mezőnye indult ebben az esztendőben. – Nagy öröm Sopron számára, hogy a város védangyaláról elnevezett, több mint 700 éves Szent Mihály-templom megújult a kormányzati támogatásnak köszönhetően. Ez a megtisztelő elismerés is jelzi, hogy a felújításnak köszönhetően visszanyerte régi fényét a város egyik fontos és szimbolikus épülete – mondta el lapunk megkeresésére Németh Gergely, Sopron főépítésze.

A felújítás Sopron és a Győri Egyházmegye összefogásával jött létre, célja az volt, hogy a templom építéstörténetének, a város életében betöltött szerepének, kulturális értékeinek bemutatása mellett helytörténeti, várostörténeti, valamint a térség római katolikus örökségéből is ízelítőt nyújtson a turisták számára. A pályázaton korábban díjat kapott a sopronbánfalvi pálos-karmelita kolostor és a Várkerület megújítása is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!