Tizennyolc év a fiókban

2021.11.08. 12:11

„Az írás olyan számomra, akár egy küldetés, hobbiból kinőtt szenvedély lett”

Tizennyolc évig hevert a történet a fiókban, mikor Preiml-Hegyi Hajnalka úgy érezte, itt az ideje, hogy a tinikorban megfogalmazott írása könyv formájában is megjelenjen.

kisalfold.hu

A hobbiból szenvedély lett, a golyóstollal 18 éve írt gondolatokból pedig könyv. Fotó: Kustor Réka

Preiml-Hegyi Hajnalkából lett a művésznevem tükörfordításban Aurora P. Hill – mutat a Csillagos ösvényen című könyve borítójára, s azon is a szerző nevére. A kapuvári származású Hajnalka 16 évesen ragadott tollat, és annyira belelendült az írásba, hogy gyors egymásutánban nyolc kézirata született meg, de akkor a golyóstollal írt gondolatai még a füzetben maradtak. Hosszabb szünet következett, majd 2009-ben 30 fejezetre bővítette a történetet, de nyilvánosságot még ez sem kapott. Ausztriai munkavállalás, családalapítás következett, az élet sodrásában találta magát, s bár tudta, hogy előbb-utóbb kikívánkozik belőle a történet, az még több mint egy évtizedet pihent. – 2020 a lezárások éve volt Ausztriában, ekkor jött a gondolat, hogy ismét nekilássak az írásnak. A történet mindvégig ott motoszkált bennem. Két kicsi gyerekünk van, 2,5 és 5 évesek, mellettük, az altatás ideje alatt fogtam bele a könyv- írásba – mondta az egyébként Tirolban élő Hajnalka, aki elárulta azt is, miben más a mostani és a tinikori írása.

– Az alapszereplők ugyanazok, de más lesz a befejezés. A felfogásom, a feladataim, tapasztalataim, az élet gördítette akadályok és az a rengeteg élmény, amiket megéltem, mind-mind másfele vitte a gondolkodásmódom, mint ami az eredeti történetben van. Sokkal egyszerűbb és letisztultabb lett, egy cselekményszállal, több szereplővel, sok csavarral. A műfaja fantasy, pontosabban az epikus és high fantasy ötvözete. A könyv egy Gabriella nevű, hétköznapi lányról szól, aki váratlanul csillagközi viszályba keveredik. Felbukkan az életében egy Aslios nevű fiú, aki elviszi magával Serbeniába, s innen indulnak az igazi kalandok. A könyv 14 éven felülieknek ajánlott – emelte ki írója, s hozzátette, szabadúszó művészként ír.

A hobbiból szenvedély lett, a golyóstollal 18 éve írt gondolatokból pedig könyv. Fotó: Kustor Réka

– Az e-könyvként is elérhető kötetet szakemberek bevonásával persze, de magánkiadásban adtam ki. Lévén, hogy magyar irodalom szakos tanár a végzettségem, a lektorálást magam végeztem. Ez az első kötete egy regénysorozatnak, amit 3 hónap alatt hoztam össze utógondozással, nyomtatással. A második kézirat készen van, a harmadik kötetét most írom, a negyediknek pedig megvan a váza. Az írás olyan számomra, akár egy küldetés, hobbiból kinőtt szenvedély lett. A műfaja fantasy, pontosabban az epikus és high fantasy ötvözete.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!