Rábaköz PRINT

2019.04.12. 20:39

Tisztítják a vízhálózatot Csornán, ezekben az utcákban érdemes ivóvizet tartalékolni!

Kedden este 11 órától szerda hajnali 4 óráig vízhálózat tisztítást végeznek Csornán.

kisalfold.hu

A Pannon-Víztől kapott tájékoztatás szerint április 16-án kedden, este 23 órától hajnali 04 óráig vízhálózat tisztítást végeznek Csornán, a Petőfi Sándor, Mátyás király, Soproni és Eszperantó utcákban. Az érintett utcákban a munkavégzés időtartama alatt előfordulhat átmeneti vízelszíneződés és nyomásingadozás.

Javasolják, hogy az érintett területen tegyenek félre az éjszakai órákra fogyasztásuknak megfelelő mennyiségű ivóvizet. A ruhák mosása előtt pedig érdemes ellenőrizni a víz átlátszóságát.


Az új, sűrített levegős öblítési módszer gyorsabb és hatékonyabb a hagyományos vízöblítésnél, de az eljárás mellékhatásaként apró légbuborékok fehérre színezhetik a csapvizet. Ez kiengedve néhány perc alatt eltávozik és a víz ismét átlátszó lesz.


Az ivóvíz az eljárás ideje alatt is fogyasztható, de a helyszínen ivóvizes tartálykocsit is biztosítanak a vezeték tisztításának idejére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!