Rábaköz PRINT

2018.12.12. 08:00

Tavaszra elkészül a csatorna

Vége felé közeledik a munka - mondta a bősárkányi szennyvízhálózat építéséről Szalay Imre polgármester. Dörben a Bartók Béla utca teljes hosszán, a Kossuth utca egy szakaszán már elkészült a csatorna.

Kustor Réka

Jól halad a szennyvízhálózat kiépítése, a polgármesterek elégedettek a kivitelezéssel


Mint ismert, a bősárkányi szennyvízhálózat kiépítése a Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Kft. felügyelete alá került és nettó 3,7 milliárd forintból készül el. Ebből Bősárkányon 2,2 milliárdot használnak fel, a csornai telep kapacitásbővítésére 1,2 milliárdot, a döri csatornaépítésre pedig 270 milliót fordítanak.

Bősárkányban három utca kivételével elkészültek a csatornázással.


– A 86-os főút menti Petőfi utcában, a Maglócára vezető Széchenyi utcában és az Ifjúság utca egy részén a munkák a jövő évre maradnak – sorolta Szalay Imre.


A bősárkányi polgármestertől megtudtuk: a nyomóvezeték elhelyezése félig kész. 

Az elkerülő út és a vasúti kereszteződések vannak még hátra. 

Ezekre az engedélyeket már beszerezték.


A csornai szennyvíztelepen új műtárgyak épültek, ezek nyomáspróbáját elindították. Amint üzemképesek, a régieket elbontják és az újak kerülnek a helyükre.


– Az ütemterv szerint jövő májusra kiépül Bősárkány belterületi és nyomóvezeték-csatornája. A szennyvíztisztító próbaüzeme szeptemberben kezdődik – mondta a falu első embere, aki elégedett az eddig elvégzett munkával.

– Az ideiglenes helyreállításnál ugyan folyamatos egyeztetés szükséges, de a kivitelezésnél csak dicsérni tudom a fő- és alvállalkozókat. A padkarendezést, a kapubejárók murvázását és az árkok tisztítását folyamatosan kérjük tőlük – tette hozzá Szalay Imre, utalva arra, hogy a felbontott közterület helyreállítása is része a kivitelezésnek.


– Dörben a Bartók Béla utca csatornázásával teljesen elkészültek, valamint a Kossuth utca egy szakaszán is megvan a kiépítés. Készen vannak a szennyvízátemelők a Dózsa György utca végén, a Kossuth utca sarkán, illetve a Csorna felé vezető úton. Tavasszal folytatják a munkát, a Petőfi utca csatornázása, majd aszfaltozása lesz a soron következő feladat – tudtuk meg Dóczy Gézától, Dör polgármesterétől.

Kovács Tamás kislányával, Annával. Háttérben a Dör határában kiépült szennyvízátemelő.

Kovács Tamás kislányával, Annával. Háttérben a Dör határában kiépült szennyvízátemelő.

Kovács Tamás a döri Kossuth utca azon szakaszán lakik családjával, ahol még hátravannak a munkálatok. Két éve él a faluban, Vágon, ahonnan érkezett, volt csatornahálózat.


 – Örömmel fogadtuk a szennyvízhálózat kiépítésének hírét. Reméljük, hogy zökkenőmentes lesz és az ütemterv szerint halad majd a hálózatra való csatlakozás. A beruházással javul az itt élők életminősége – mondta Kovács Tamás lapunknak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!