Rábaköz PRINT

2018.12.13. 13:56

Kapuváron letették a 110 munkahelyet teremtő Laurastar-beruházás alapkövét - fotók

Csütörtökön délelőtt tették le a Laurastar Services kft. új üzemcsarnokának alapkövét a kapuvári ipari parkban. A kétmilliárdos beruházás 110 munkahelyet teremt a Hanság kapujában.

kisalfold.hu

A svájci családi vállalkozás történetének talán legnagyobb volumenű döntését hozta meg a mindig mosolygós Jean Monney, a Laurastar alapítója és tulajdonosa, mikor úgy határozott, hogy a német piacokon piacvezető prémium vasalómárka szervizszolgáltatásai után az összeszerelést is Magyarországra telepíti. Ahogy köszöntőjében elmondta, kapuvári jelenlétük kezdetétől támogató, segítő közegben tevékenykedhetnek, így erre a bizalomra építhették beruházásuk sikerét.

Kapuváron letették a 110 munkahelyet teremtő Laurastar-beruházás alapkövét

Peter Burkhard, Svájc magyarországi nagykövete szintén a két ország közötti, régi hagyományokkal rendelkező gazdasági együttműködést idézte meg. [namelink name="Hámori György"] polgármester Monney úr szavaira reagálva a tulajdonos mellett a kapuvári üzemegység dolgozóinak és vezetőjének, Tóth Tihamérnak köszönte meg, hogy kivívták jó teljesítményükkel a svájci tulajdonos bizalmát és támogatását.

Kétmilliárd forintos beruházás: Kapuvárra teszi át gyártási központját a svájci Laurastar

Tóth Tihamér, a kétmilliárdos fejlesztést végző cég kapuvári vezetője arról beszélt, hogy 2020 január 6-án meg fogják kezdeni a termelést az üzemcsarnokban, s ezzel 110 munkahelyet teremtenek.


Az alapkőletételen a Monney család tagjai és a cég vezetői, alkalmazottai is részt vettek.

Laurastar - Alapkőletétel Kapuváron


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!