Rábaköz PRINT

2018.08.24. 09:00

A szennyvízcsatorna kész, kezdődik az ivóvízcsőcsere Csornán

Elkészült a szennyvízcsatorna rekonstrukciója Csornán az Andrássy utcában. A városrész azonban továbbra is munkaterület marad, hiszen a továbbiakban az ivóvízrendszert újítják fel a szakemberek.

Cs. Kovács Attila

Hetek óta dolgoztak a szakemberek a csornai Andrássy utcában a szennyvízcsatorna-rendszer felújításán. Ötszáztíz folyóméteren cserélték ki a hálózatot a belvárosban. A legjobb minőségű kőagyag csövek kerültek a föld alá. Az utóbbi években így a Margit Kórház melletti körforgalomtól egészen az Andrássy utca és a 86-os főút csomópontjáig újult meg a csornai szennyvízhálózat főgyűjtője. Ez csaknem 1,2 kilométeres vezetékcserét jelent. A csatorna után az ivóvíz-főnyomóvezeték cseréje következik. 


A Pannon-Víz zrt. tájékoztatása szerint az Andrássy utca alatt húzódik Csorna vízellátásának egyik fő „ütőere", egy 300 milliméter átmérőjű azbesztcement nyomócső. A felújítás során korszerű anyagból készült csöveket fektetnek majd le. 

 

A csornai Andrássy utcában továbbra is dolgoznak ,,vizes

A csornai Andrássy utcában továbbra is dolgoznak „vizes" szakemberek. Most az ivóvízhálózatot korszerűsítik. Forrás: Pannon-Víz zrt. közösségi oldala


Az építkezés kezdetén – e héten – két utcai elzáró cseréje az első feladat. Ehhez a II. Rákóczi Ferenc-iskola és az Andrássy utca 11. számú ház előtt kell aközlekedőút padkáját bontaniuk a kivitelezőknek. Vízelzárásra is szükség lesz, amiről előzetesen értesítik a fogyasztókat. További vízelzárásra aztán már nem kell számítani. 


A csőcserével az iskolától fokozatosan haladnak a belváros felé. A Pannon-Víz felhívja a figyelmet: lesz egy nagyon kényes része a munkának. A vezeték az útpadka és a járda közti zöldsávban halad majd, amihez fel kell bontaniuk a szakaszon kialakított garázs- és parkolóbejárókat. „Az építkezés kezdete előttkészítünk egy nagyon pontos állapotfelvételt és ígérjük, hogy mindent az eredeti állapot szerint állítunk majd vissza" – jegyzi meg a társaság. Néhány bokor és sövény is áldozatául esik a fejlesztésnek. Ezeket a kertészeti alvállalkozó pótolja, miután befejeződik a beruházás.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!