Rábaköz PRINT

2018.04.10. 09:06

Gyopáros Alpár elégedetlen a szavazatok számával

Gyopáros Alpár a szavazatok hatvanöt százalékát kapta a Rábaközben és Sokoróalján - interjú a Magyar Időkben.

– Kapott már bírálatot a pártközpontól a vasárnapi választási eredménye miatt?


– Azért, hogy kevés voksot kaptam?


– Alig lett meg a harmincezer szavazat.


– Ha hiszi, ha nem, én tényleg csalódott vagyok.


– Mert nem lett meg az egyéni körzetben a kétharmad?


– Nem. Azért, mert a legnagyobb arányú vereséget nem én mértem a második helyezettre. Ebben az összevetésben ketten is megelőztek, csak a harmadik lettem.


– Lehet, hogy azért van ez így, mert az ellenzéki szavazók jellemzően egy irányba, a jobbikos jelöltre szavaztak a csornai választókerületben. Ezt tapasztalta ön is?


– Igen, ahogy a szavazóköri eredményeket nézegettem, azt láttam, hogy a jobbikos jelölt nagyon sok baloldali választó támogatását is elnyerte, a Vona-párti riválisom akár a szocialista voksok negyven százalékát is begyűjthette egyéniben. Ennél pontosabbat azonban majd csak az eredmények kiértékelése után látunk.


– Minek köszönheti azt, hogy a voksok közel 65 százalékát begyűjtötte?


– A legfontosabb, hogy az általános hangulat, mely szerint a családok és települések biztonságát csak az Orbán-kormány tudja garantálni, a Rábaközben is nagy tömegben vitte el az embereket szavazni. Másrészt nagyon jó a kampánycsapatom, rengeteg segítő és önkéntes vett részt a munkában, sokat dolgoztunk a minél jobb szereplés érdekében. Az eredmény alakulásában szerepet játszhatott az is, hogy ebben a választókerületben korábban nem volt szokás gyűlölködő, mocskolódó kampányt folytatni. A Jobbik azonban 2014-ben ide is behozta ezt a stílust, amit aztán a baloldal is átvett, és ebben a kampányban is alkalmazott a Vona-párttal együtt. Ez azonban helyben irritálja az embereket, és ezt büntették a szavazófülkében. Ez növelhette a szavazatszámomat.

Gyopáros Alpár


– Hány százalékot köszönhet ebből a csaknem 65 százalékból a helyben elvégzett munkának?


– Ezt képtelenség pontosan megmondani. Egy biztos: ha nem végeztük volna el a munkát, akkor kétségtelenül lényegesen rosszabb eredményt értünk volna el vasárnap.


– Mit tart az eredmény szempontjából a legfontosabbnak?


– Ahogy a közösségi oldalra is kiírtam, a legnagyobb siker, hogy továbbra is biztonságban tudhatom a családomat, a közös otthonunkat, a Rábaközt és a Sokoróalját, valamint a hazámat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!