Rábaköz PRINT

2017.03.11. 08:00

Vezetőre vár a szilsárkányi óvoda

Az újabb pályázat sem vezetett eredményre, így egyelőre vezető nélkül működik a szilsárkányi óvoda. Júniustól ráadásul a pásztori ovisok is elköszönnek az intézménytől. Átszervezés várható.

Kustor Réka

Tavaly év végén adták át a 22 millió forintból teljeskörűen felújított óvodát Szilsárkányban. Minden feltétel adott, hogy a gyerekeket megfelelően felkészítsék az iskolaévekre, ám szeptembertől jóval kevesebben lépnek be a kapuján. "Az intézmény három évvel ezelőtt az elsők között nyerte el az »Örökös zöldóvoda« címet" – emelte ki Vargáné Bognár Gyöngyi óvodapedagógus, aki hozzátette, hogy a gyerekek fejlesztéséhez szükséges eszközeik is megvannak. Jó kapcsolatot ápolnak a szülőkkel, és az óvodán belüli munkaközösséggel is elégedett. A két csoporttal működő intézményben a harminchárom apróságra két óvónő és két dajka jut.


Nyolc ovisuk Pásztoriból ingázik nap mint nap. Júniusig. Ugyanis a pásztori és szilsárkányi önkormányzat között a nevelési év végeztével az intézményi társulás is megszűnik. "A létszám drasztikus csökkenésével az óvodára is átszervezés vár. Szeptembertől valószínűleg egycsoportos óvoda leszünk" – mondta az óvodapedagógus, aki aggódik a jövőt illetően, nem is csoda, hiszen közel fél éve vezető nélkül működik az intézmény. – Nekünk az a fontos, hogy a gyerekek ebből semmit se érezzenek, és továbbra is a megszokott színvonalon biztosítsuk a fejlődésüket – tette hozzá Vargáné Bognár Gyöngyi.


 

A szilsárkányi óvoda most még két csoportban, harminchárom gyerekkel működik. Szeptembertől jóval kevesebben lesznek. Képünkön Vargáné Bognár Gyöngyi óvónő a gyerekekkel.

A szilsárkányi óvoda most még két csoportban, harminchárom gyerekkel működik. Szeptembertől jóval kevesebben lesznek. Képünkön Vargáné Bognár Gyöngyi óvónő a gyerekekkel.



Lapunk értesülései szerint a társulás szétválásához az előző óvodavezető leváltása miatti véleménykülönbség vezetett. "Szilsárkány felbontotta velünk a szerződést – kezdte Pásztori polgármestere, Roncs Gábor. – Kénytelenek vagyunk máshova vinni az ovisokat, máskülönben a gyerekek utaztatása után járó közel kétmillió forintos normatívától elesne a falu – utalt a társulás megszűnésének következményére a polgármester. – A pásztori gyerekek a szeptembert már a rábapordányi óvodában kezdik meg." 


Szalai Miklós, Szilsárkány polgármestere elmondta, harmadszor írták ki a pályázatot az óvodavezetői pozícióra, ám az állás mindeddig betöltetlen. "Pályázati úton 22 millió forintból újítottuk fel kívül-belül az óvodát, a tetejét napelemekkel láttuk el. Jól felszerelt, modern, minden adott a gyerekek fejlesztéséhez – ismertette Szalai Miklós. – Véleménykülönbségek vezettek odáig, hogy kiléptünk a társulásból. Pásztori pedig úgy döntött, hogy máshova viszi a kicsiket. Amennyiben egy csoporttal működünk tovább, a dolgozói létszámban is változás várható. Reméljük, a szeptemberi indulásra az óvodavezető helye nem marad üresen."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!