Rábaköz PRINT

2017.03.07. 17:11

Csak a polgármester bérére futja Dunaremetén

Dunaremete kétszázötven lakosával a Szigetköz legapróbb faluja. Kevés pénzből gazdálkodnak, újabb pályázatok benyújtására nincs lehetőségük, bíznak a korábban beadottak sikerességében.

Gondár Flóra

 

Dunaremete költségvetése huszonkétmilliós. 


– Az idei büdzsé tartalmazza azt a 2,9 millió forintnyi konszolidációs támogatást, amelyet ugyan szerepeltetnünk kell a költségvetésünkben, ám azzal nem kalkulálhatunk – mondta Marovics Géza polgármester. A személyi juttatásokra kapott állami támogatás nem fedezi a fizetendő béreket, így az önkormányzatnak a polgármesteren kívül nincs lehetősége további dolgozók alkalmazására. Ugyanakkor a zöldterületek gondozásához és az intézmények rendben tartásához nagy szükségük lenne munkaerőre.


 – A helyi adóbevételeink évről évre csökkennek. Míg 2011-ben 16 millió forint, tavaly mindössze 4,8 millió folyt be a helyiek által befizetett iparűzési adókból – részletezte a településvezető.


Az önkormányzatnak működéséhez többlettámogatásra volna szüksége, ezért a Belügyminisztériumhoz fordulnak segítségért. Idén fejlesztésekkel nem számolnak, nem is számolhatnak. 


– Bízunk a benyújtott pályázataink sikerességében. Ezek között szerepel a kultúrház és az önkormányzati hivatal épületének felújítása, valamint egy felnőttjátszótér kialakítása. A megjelenő pályázatok nagy részénél nincs lehetőségünk már a benyújtásra sem, mert vagy nagyobb létszámú települések számára írják ki őket, vagy akkora önrészt kell befizetni, amellyel nem rendelkezünk – magyarázta a polgármester. 

Címkék#Dunaremete

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!