Rábaköz PRINT

2016.06.23. 14:27

Bogyoszló - Lassan kilábalnak a hitelből

Bogyoszló tavalyi és idei évi forrásait elvitte az iskolafejlesztési pályázatuk önrészére felvett hitel. Év végére kilábalhatnak az adósságból.

Kustor Réka

Mint azt a Kisalföld tavaly április 8-i számában megírtuk, pályázaton harmincmillió forint támogatást nyert Bogyoszló az iskola felújítására, de az önrészt nem tudták saját erőből biztosítani. A nyolcmillió forintos kölcsön harmadik részét e hónap végén, a fennmaradó kétmillió forintot pedig december 31-én fizetik vissza. A tavalyi és idei évi fejlesztések rovására ment a teher, amit a helyi adókból finanszíroznak. Falufejlesztési elképzeléseiket pályázati támogatásokból remélik.


„Nagy lendülettel indultunk az idei uniós pályázatokon. Az orvosi rendelő, a kultúrház, a tornaterem és az óvoda felújítására, a templom külső rekonstrukciójára, valamint az első világháborús emlékmű renoválására pályázunk. A támogatások révén nagy előrelépést tennénk középületeink felújítására" – kezdte Varga Imre polgármester, aki egyben a helyi egyházközség világi elnöke is.

Varga Imre polgármester bízik benne, jövőre több pénzük jut fejlesztésre.

Varga Imre polgármester bízik benne, jövőre több pénzük jut fejlesztésre.

– A legutóbb, konszolidációs hiteltámogatásból a templom megközelíthetőségét szolgáló két járda és a templom előtti tér felújítása valósult meg. Idén lesz száznyolcvan éves a templomunk. Az évfordulóról ünnepséggel szeretnénk ősszel megemlékezni – beszélt terveikről a falu első embere.


A szűkös anyagiak miatt az önkormányzat második éve nem tart falunapot.


A polgármester kiemelte, hogy a konszolidációs támogatásból fejlesztésre is futja majd: „A Kossuth és József Attila utcákat újítjuk fel tízmillió forintból, valamint kisebb karbantartásokra is különítettünk el pénzt."

A szűkös anyagiak miatt az önkormányzat második éve nem tart falunapot. Ennek ellenére a szervezetek összefogtak és a helyi férfidalkör, sportegyesület, tűzoltó-egyesület, a Rábaköz Néptáncegyesület és a nyugdíjasklub közreműködésével civil napot tartottak a napokban.


„Az önkormányzat idén ebbe kisebb összeggel besegített. Örülünk, hogy ezt vállalták és megszervezték a civilek" – tette hozzá Varga Imre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!