Rábaköz PRINT

2016.01.29. 10:25

Kályhát vesznek a támogatásból

A Kovács család Békés megyéből költözött Rábaszentmihályra néhány hónappal ezelőtt.

kisalfold.hu

Azért választották lakóhelyül a Rábaközt, hogy a szülők együtt lehessenek hároméves gyermekükkel. Az édesanya és a fia ugyanis korábban egyházi átmeneti otthonban élt, az édesapa pedig munkásszálláson. Mostani otthonukat egy rokonuk ajánlotta fel számukra. Ahhoz, hogy otthonosabb legyen, a Lapcom Média Alapítvány segítségét kérte az asszony.


– A fürdőszoba kialakítását a tulajdonos megkezdte, de mi önerőből  nem tudjuk befejezni – mondta Kirilla Brigitta. – Vizünk van, egy szobát használunk, ott fűtünk, főzünk. Tüzelőt az önkormányzat segítségével szereztünk be. Kisfiam óvodás, csak akkor gyújtunk be, mire hazaér, hogy a fával is spóroljunk.

Kovács Antal Károly és Kirilla Brigitta Rábaszentmihályra költözhettek, hogy közösen nevelhessék gyermeküket.

Kovács Antal Károly és Kirilla Brigitta Rábaszentmihályra költözhettek, hogy közösen nevelhessék gyermeküket.

A család a helyi családsegítő szolgálat munkatársával működik együtt. A szakember a  Jóakarat hídján át olvasóinknak köszönhetően kapott 150 ezer forint beosztásában is segít, illetve Horváth Gábor polgármester támogatását is élvezik Kovácsék.


Kiderült, sürgősen szükségük van egy biztonságos kályhára, és mivel tűzhelyük van, de gázpalackjuk nincs, azt is vásárolnak. Jól jött a kiegészítés, hiszen a családfő az önkormányzatnál közmunkás, ráadásul most táppénzen van. Az asszony az egyik helyi boltban dolgozik, bevételt még a családi pótlék jelent számukra.


– Nincsenek nagy igényeink, és vágyaink közül a legfontosabb meg is valósult. Együtt lehetünk és közösen nevelhetjük kisfiunkat – jegyezte meg az édesanya.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!