Rábaköz PRINT

2015.09.09. 09:01

Már a miénk az M85-ös Csorna és Kóny között! - fotók

Az átadón Áder János megköszönte a csornaiak hosszú éveken át tartó türelmét, s hangsúlyozta: a munkát folytatni kell, hogy mielőbb elkészüljön a gyorsforgalmi Csorna és Sopron.

Cs. Kovács Attila


19.23. - Kiürült Csorna belvárosa szerda estére, a település fellélegzett

Átadták az elkerülő út észak-déli szakaszát, megszabadítva ezzel napi 25 ezer jármű kétharmadától Csornát. Szabad lett az út Győrig az M85-ös autóúton is, mivel megnyitották a még hiányzó Csorna-Kóny szakaszt.

Az útátadás alkalmából rendezett ünnepségen Áder János köztársasági elnök is beszédet mondott. Hangsúlyozta: mindenkinek köszönet jár, aki a munkában részt vett, de az első köszönő szó a csornaiakat illeti.
– Köszönet a türelemért, hogy kivárták ezt a napot.

Szerdán még csak kétharmad részben lélegezhet fel Csorna. Ennek ellenére felhőtlenül örülünk, de a munkát folytatni kell és meg kell építeni a hiányzó szakaszt. A Győr és Sopron között ugyanis még mindig a városon keresztül vezet az út-fogalmazott a köztársasági elnök.


Már a miénk az M85-ös Csorna és Kóny között! - fotók: H. Baranyai Edina


















18.12








Fotók: H. Baranyai Edina








Előzetes - Csornai elkerülő - Szerda este hattól szabad az út, fellélegzik a város








A csornai elkerülőnek (és különösen a vasúti felüljárónak) köszönhetően Szombathelyről Budapestre akár 10-20 perccel rövidebb lesz az utazási idő, és a Sopronból Budapestre tartók is nyernek néhány percet. A menetidő csökkenés mellett az útiköltség csökkentésre is van lehetőség az autó szabad helyeinek meghirdetésével a www.oszkar.com telekocsi rendszerben. Ebben az esetben az útiköltség megoszlik az együtt utazók között, így az üzemanyagköltség és az autópályadíj akár 75%-a is megtakarítható egy-egy út során. Aki a telekocsizás mellett dönt, az a környezetet is óvja, hiszen kevesebb autó lesz az utakon, így csökken a CO2 kibocsátásból származó környezetterhelés.







Demjén Ferenc is koncertezik



Felmérések szerint  naponta 25 ezer  jármű érintette Csornát egy átlagos hétköznapon. A forgalom kétharmada eltűnhet a belvárosból.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!