Rábaköz PRINT

2015.09.17. 19:30

Készül a kapuvári templom új tetőzete harmincötmillióból

Négy éve kezdődött és napjainkban is tart a kapuvári Szent Anna-templom felújítása. Jelenleg tart a tető átépítése, jövőre belső munkák lesznek.

Turbók Attila

– A napokban véget ér a négy éve elkezdett templomfelújítás újabb szakasza – erről tájékoztatott Radó Tamás kapuvári plébános.

– A Fő téri Szent Anna-templom külső rendbetétele pályázati pénzből zajlott. Ezt még az úgynevezett városközponti rehabilitációs programba vette bele a városháza – mondta. A külső rész szigetelése után nemrég kezdték meg a műemlék épület tetőzetének 35 millió forintos felújítását. A költségekhez 5 millió forinttal a város is hozzájárult. A győri egyházmegye öt évre kamatmentesen adott 25 millió forintot. A kapuvári egyházközség ötmillióval szállt be a költségekbe. Radó Tamás kiemelte, a hívek adományai is sokat segítettek.

A hívektől is érkezett segítség – Évek óta folyik az impozáns épület külső-belső felújítása.

A hívektől is érkezett segítség – Évek óta folyik az impozáns épület külső-belső felújítása.

– A belső rész felújítását követően jövőre újra beköltöznek templomunkba a szakemberek, így felújítják a mennyezeti freskót is – tette hozzá Radó Tamás.

A Szent Anna-templom mellett más egyházi épületeket is felújítanak a városban. A kapuvári plébános elmondta, a minap fejeződött be a ferences templom saját erős felújítása. Szakemberek dolgoznak a Szent Kereszt-temető kápolnáján is. Utóbbira egy helybéli hárommillió forintot adományozott. A helyreállításhoz a városi kassza, a Jószív kft. és az egyházközség is hozzájárul.

Szintén egyházi hír, hogy a házhelyi templom a napokban ünnepelte felszentelésének huszonnegyedik évfordulóját. Radó Tamás szerint nagyobb megemlékezésre majd a negyedszázados évforduló kínál alkalmat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!