Rábaköz PRINT

2015.07.16. 13:31

Olcsóbb lett a világítás

Az önkormányzat 79 millió forintot kapott erre a célra, ami a hálózat egy részének energiatakarékos átalakítását tette lehetővé.

kisalfold.hu


Uniós támogatásból korszerűsítették Csorna közvilágítását. Az önkormányzat 79 millió forintot kapott erre a célra, ami a hálózat egy részének energiatakarékos átalakítását tette lehetővé.

515 darab elavult fényforrású lámpatest LED-es fényforrásra cseréltek, a beruházás 35 utcát érintett. A fejlesztéssel csökkent közvilágítási lámpák energiafelhasználása, mintegy 40 százalékkal és csökkent az üvegház hatású gázok kibocsátása is. át.

A fejlesztés megvalósítására kiírt közbeszerzési eljárást a közvilágítási hálózatot jelenleg is üzemeltető Vill-Korr Hungária Kft. nyerte el.

A munka áprilisban kezdődött és június végén ért véget. Az 515 db lámpa cseréje éves szinten több mint 4 millió forintos üzemeltetési költség megtakarítást jelent az önkormányzat számára.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!