Hallgassa élőben!

Üzenet a jövőből

Ha nem is a legnagyobb, de minden bizonnyal Győr egyik legkülönlegesebb könyvelőirodája a MASC Kft., amely valamennyi szolgáltatását annak rendeli alá, hogy a lehető legjobban támogassa az ügyfeleit. A többi között az MZ/X márkanév alatt elérhető digitális szolgáltatással, ami naprakész, és a döntéshozó pozíciókban dolgozók részére is átlátható, értelmezhető adatokkal segíti a vállalkozások működését.

Az idén 15 éves könyvelőiroda vezetője, Marczali Zoltán egyértelmű irányt jelölt ki vállalkozásának: az olyan megszokott „mérőszámok”, mint az iroda nagysága vagy az ügyfelek száma helyett az innovatív szemléletmóddal emelkednek ki a konkurens irodák közül. „Szeretném, ha minél többen ismernék fel, hogy a könyvelő nem szükséges rossz, hanem valóban fontos és hasznos támogató partner minden vállalkozás számára” – mondja az ügyvezető. Személyes céljának tekinti, hogy minél több emberben bontsa le a könyvelőkkel és az adózási szakemberekkel szembeni negatív sztereotípiákat; hiszi, hogy egy jó szakember nemcsak egyszerűen érthetővé tudja tenni az adózás és a könyvelés folyamatait az ügyfelei számára, de a döntéshozatalban is tudja támogatni a sikeres vállalkozókat.

Már nem elég a bevallás

A MASC küldetése: támogatni a vállalkozásokat a gazdaságos, etikus és hosszú távú működést célzó döntések meghozatalában. Ennek szellemében született meg a cég új szolgáltatása, az MZ/X, ami nem véletlenül kapta a jövőből érkező rajzfilmhős nevét. A digitális szolgáltatás ugyanis valóban a jövő gyakorlatát hozza el a MASC ügyfeleinek, teljesen új alapokra helyezve a vállalkozások és könyvelőirodájuk kapcsolatát.

Az MZ/X szolgáltatást elsősorban az az igény hívta életre, hogy a könyvelők munkája gyorsabbá, egyszerűbbé és támogatóbbá váljon. Másrészt a hazai és nemzetközi adózási tendenciák inspirálták, amelyek egyre inkább abba az irányba mutatnak, hogy a mind szélesebb körű kötelező adatszolgáltatás révén – az adóhatósághoz beérkező adatok alapján – a jövőben a NAV készítse el a bevallások nagy részét. A könyvelőirodák megszokott feladatai tehát a nem is olyan távoli jövőben gyökeresen megváltoznak: „egyszerű” adminisztrációs szolgáltatás helyett egyre inkább támogató, tanácsadó szerepet kell ellátniuk. Ezt felismerve a MASC – az elsők között – új célokat keresett, így született meg az MZ/X.

Értékes adatok, mindig naprakészen

De mit jelent ez a gyakorlatban? A MASC minden, az MZ/X szolgáltatást igénybe vevő vállalkozás számára létrehoz egy személyre szóló, biztonságos, virtuális tárhelyet. Az ügyfél ide töltheti fel a vállalkozásával kapcsolatos összes fontos dokumentumot: számlákat, bizonylatokat, banki kivonatokat, szállítóleveleket, és mindezt a nap 24 órájában, tulajdonképpen a világ bármely pontjáról. A digitális dokumentumtárba beérkező anyagokat a MASC munkatársai már a következő munkanapon feldolgozzák, így mindig naprakész adatokkal tudnak ügyfeleik rendelkezésére állni. A naprakész adatokból nyert információkat, kimutatásokat visszatöltik a tárhelyre, ahol az ügyfelek a nap 24 órájában, bármikor bárhonnan elérhetik. Ez azt eredményezi, hogy a vállalkozók mindig naprakészek lehetnek cégük forgalmi és pénzügyi állapotáról – például a fizetendő áfa összegét illetően –, s így üzleti döntéseiket friss és releváns adatok alapján tudják meghozni.

Ez a hozzáadott érték, a vállalkozások mindennapjaihoz szükséges adatok értelmezhető formában és valós időben történő visszaáramoltatása teszi különlegessé az MZ/X szolgáltatást. S ez a szakmai támogatás az – számviteli, pénzügyi, adózási, bér- és munkaügyi vonalon –, amellyel a MASC segíti a tudatos cégvezetést, tervezést, azaz a hosszú távú eredményes működést. Az új szemlélettel dolgozó számviteli szakemberek így nemcsak a bevallási időszakban, hanem folyamatosan a fenti célokért dolgoznak, támogatva az ügyfeleket. Mindez pedig nem kerül többe, mint a hagyományos számviteli szolgáltatások.   

Az MZ/X rendszerhez, a cégek digitális dokumentumtárához minden ügyfél tetszőleges számú hozzáférést kap – ez például akkor fontos, ha egy vállalkozásnak több telephelye van –, továbbá az egyes hozzáférésekhez különböző szintű jogosultságok rendelhetők hozzá. 

A „szükséges rossz” helyett

Sok vállalkozó nincs is tudatában annak, hogy a birtokában lévő adatok milyen széles körűen segíthetik cége működését, eredményességét. Persze csak akkor, ha szakértő kezekben, modern módszerekkel dolgozzák fel és értelmezik őket. Ezek az adatok eddig is ott voltak a könyvelőknél, a munkájuk azonban szinte kizárólag a hatóságok által elvárt bevallások és más kötelezettségek teljesítésére irányult. Többet általában sem a könyvelőirodák szakmai háttere, sem a munkamenete és kapacitása nem tett lehetővé.

„A cégvezetők figyelmének 90 százaléka a vállalkozás tényleges tevékenységére – a termelésre, szolgáltatásokra – irányul, az ezt támogató adminisztrációra ritkán jut elegendő kapacitás. Az »admin« általában a szükséges rossz, számos kisvállalkozás még pénzügyi szakembert sem tud alkalmazni. Helyettük dolgozunk mi” – mondja Marczali Zoltán.

A MASC leveszi a terhet a cégvezetők válláról, s az új szemlélettel, egyszerű kiszolgáló munka helyett valódi támogatást kínál ügyfeleinek, cégmérettől függetlenül. Az MZ/X egy üzenet a jövőből azoknak, akik szeretnék tudatosan, a modern elvárásoknak megfelelően vezetni vállalkozásukat.
 

MASC Kft.
Tel.: +36-20/444-3600
E-mail: [email protected]
(X)
A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Házi szaloncukor egyszerűen
Hirdetés
Így győzheti le könnyen a karácsonnyal járó stresszt
Hirdetés
A 21. század építőipari gépei
Hirdetés
Egri János Jr.: sokat kell bizonyítanom még, és tovább kell vinnem a hagyományt
Százéves szánból épült „mikulásjárgány” Veszprémvarsányban
Kiváló iparosokat ajánlhatunk
Munkatársunktól
Újratemették Slachta Margitot
A bíboros kiemelte: Slachta Margit életében felvillantak olyan fények is, amelyek csak igazi szentek útját szokták kísérni.
A kapcsolati erőszak ne legyen többé tabutéma!
Vannak, akik éveken át nem hozhatnak döntést a saját életükkel kapcsolatban, akiknek mindig megmondja a bántalmazójuk, mit tehetnek, és mit nem. Ha erőszakról beszélünk, akkor a többség egyből a fizikai bántalmazásra gondol, holott a szóbeli bántalmazás, a manipuláció, a félelemben tartás, a másik fél elszigetelése, lejáratása, hiteltelenné tétele legalább olyan rombolóan hat az áldozatra. A Családbarát Magyarország Központ szakértője, Boglacsik Tímea osztja meg velünk tapasztalatait.
Gyász
Pihenj te drága szív, már megszűntél dobogni, szerető jóságod nem tudjuk feledni. Mert elfelejteni téged soha nem lehet, csak meg kell tanulni élni nélküled. Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy szeretett feleségem, édesanyánk, nagymamánk, testvérem, anyósunk CSITEI GYULÁNÉ szül: Bläuer Rita életének 68. évében visszaadta lelkét a Teremtőjének. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2021.december 10-én, pénteken 14.30 órakor szentmisével egybekötve lesz a kapuvári Szent Kereszt-temetőben. Köszönetet mondunk mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik és gyászunkban osztoznak. Részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Gyászoló család
„Nem dobog már a szív, mely a jóság tükre volt, ajkad sem szól többé, mert már lezárt, néma, holt. Megállott a két kéz, mely mindig csak adott, végsőkig küzdöttél, de erőd már elfogyott.” Fájdalomtól megtört szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy Szeretett Férjem, Édesapánk, Nagypapánk, Apósunk, Vejem, Testvérünk és Rokonunk, DANKA ISTVÁN bőnyi lakos életének 71. évében váratlanul elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatója 2021. december 10-én, pénteken 14 órakor lesz a bőnyi temetőben. Köszönetet mondunk mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik, és gyászunkban osztoznak. Részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Gyászoló család
Az ő szíve megpihent, a miénk vérzik, a fájdalmat csak az élők érzik. Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy szeretett férjem, édesapánk, nagypapánk, apósom, testvérünk és rokonunk, EGRI ISTVÁN GYULA életének 77. évében váratlanul elhunyt. Búcsúztatása 2021. december 11-én, szombaton 11 órakor lesz a péri temetőben. Köszönetet mondunk mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik, és gyászunkban osztoznak. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Gyászoló család
Nem fogjuk már elgyengült kezed, nem simítjuk őszülő fejed, nem tekint ránk aggódó szemed, megpihenni tért két dolgos kezed. Drága édesanyám: isten veled! Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy drága édesanyám, nagymamánk, testvérünk, anyósom és rokonunk, HORVÁTH JÓZSEFNÉ Szül. Bári Irén volt rábapatonai, csornai lakos életének 92. évében csendesen elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2021. december 10-én 13 órakor lesz a rábapatonai temetőben. Engesztelő szentmise a temetés előtt, 12.15 órakor a helyi plébániatemplomban. Egyben köszönetet mondunk mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik, és gyászunkban velünk éreznek. Részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Gyászoló család
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy KALOCSA LÁSZLÓ GYULA a Fonoda volt művezetője életének 77. évében elhunyt. Szűk családi körben végső nyugalomra helyeztük. Kérjük, hogy aki ismerte és szerette, egy szál gyertya gyújtásával emlékezzen meg róla. Továbbá köszönetünket fejezzük ki mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérték, és gyászunkban velünk osztoztak. Gyászoló Felesége, Fiai és Szeretett Unokái
Nem az a fájdalom, melytől könnyes lesz a szem, Hanem amit a szívünkben hordunk némán csendesen. Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy szeretett feleségem, édesanyánk, nagymamánk, anyósom, sógornőm, barátnőnk, rokonunk és ismerősünk KOVÁCS SÁNDORNÉ sz. Fekete Anna (Bellus) életének 73. évében csendesen elhunyt. Temetése 2021. december 11-én szombaton 11 órakor lesz a győrszemerei falusi temetőben. Előtte 10.15 órakor engesztelő szentmisét tartunk. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik és gyászunkban osztoznak. Részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Gyászoló család
„Lelked, mint fehér galamb, csendesen messzire szállt. Hiába keresünk könnyes szemünk már többé nem talál. De tudjuk, hogy a csillagok között a legfényesebb Te vagy. Utat mutatsz, mert szívünkben örökre itt maradsz! Ne félj a hosszú úttól, odafönt már várnak öleld át azokat, kik a kapuban várnak.” Összetört szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy szeretett Férjem, Édesapám, Papám, Apósom, sógorunk és rokonunk LUKÁCS EGON 76 éves korában hirtelen elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatója 2021. december 13-án, hétfőn, 11,00 órakor lesz a Győr- nádorvárosi köztemető régi ravatalozójában. Kérjük, akik gyászunkban velünk éreznek egy szál virággal búcsúzzanak szerettünktől. Köszönetet mondunk mindazoknak, akik a búcsúztatón részt vesznek és fájdalmunkban osztoznak. Részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Gyászoló család
„Amikor Isten látta, hogy az út túl hosszú, a domb túl meredek, a lélegzés túl nehéz lett, átölelt és mondta: gyere haza.” Szomorú szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy drága édesapánk, nagypapánk, dédink, apósunk és rokonunk, MOLNÁR GÉZA bágyogszováti lakos életének 94. évében csendesen elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2021. december 10-én 15 órakor lesz Bágyogszováton, a szováti temetőben. Engesztelő szentmise a temetés előtt, 14.15 órakor a helyi templomban. Külön köszönetet mondunk Dr. Balázs Mihály háziorvosnak a lelkiismeretes munkájáért, Szűcs Hermann–József atyának a szentségekkel való ellátásért, a csornai Margit Kórház Covid-osztálya orvosainak és nővéreinek az áldozatos munkájukért, valamint mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik, és gyászunkban velünk éreznek. Részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Gyászoló család
„Elment egy lélek ma ismét a Földről, kit szívünk többé el sosem feled. Csendesen figyelsz ránk már odaföntről, legyen helyettünk: Isten Veled! ” Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy drága feleségem, édesanyánk, nagymamám, dédim, testvérünk, anyósom és rokonunk NAGY TIBORNÉ Szül.: Szilvásy Sarolta farádi lakos életének 76. évében csendesen elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2021. december 11-én 15 órakor lesz a farádi evangélikus temetőben. Egyben köszönetet mondunk mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik, és gyászunkban velünk éreznek. Részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Gyászoló család
„Nem fogjuk már elgyengült kezed, nem simítjuk őszülő fejed, nem tekint ránk aggódó szemed, megpihenni tért két dolgos kezed, drága, jó Édesanyánk, Isten veled.” Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy drága feleségem, édesanyánk, nagymamánk, dédmamám és anyósunk PENTE ISTVÁNNÉ szül.: Deák Mária 65 éves korában csendesen elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2021. december 10-én, pénteken, 15,00 órakor lesz a Győr- Szabadhegyi, Templom úti temetőben. Köszönetet mondunk mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik és gyászunkban osztoznak. Részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Gyászoló család
Elcsitult a szív, mely értünk dobogott, pihen a kéz, mely értünk dolgozott. Szerető szívvel oly sokat adtál Isten kegyelméből megváltást kaptál. Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy szeretett Édesapánk, Nagypapánk, Testvérünk, Apósunk, Nászunk, Sógorunk, Rokonunk és Ismerősünk PINTÉR MIHÁLY ménfőcsanaki lakos életének 79. évében csendesen elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2021. december 13-án, hétfőn 15 órakor lesz Győr-Ménfőcsanakon a Koroncói úti temetőben. Előtte 14.15 órakor engesztelő szentmisét mondatunk a ménfői templomban. Egyúttal köszönetet mondunk mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik és gyászunkban osztoznak. Részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Gyászoló család
Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy POHL GYÖRGY életének 74. évében elhunyt. Hamvait szűk családi körben helyeztük örök nyugalomra. Gyászoló család
„Véget ért a szenvedése, szívében nyugalom. A miénkben, kik itt maradtunk, el nem múló fájdalom.” Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy PÉCSINÉ MÉSZÁROS KLÁRA életének 85. évében elhunyt. Temetéséről későbbi időpontban gondoskodunk. Gyászoló család
Csendesen alszik, megpihent végleg, angyalok bölcsője ringatja már. Nem jöhet vissza, hiába hívjuk, emléke szívünkben otthont talál. Mély fájdalommal, de Isten akaratában megnyugodva tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy szeretett Édesanyánk és Nagymamánk SALLAI ANTALNÉ Erzsi néni november 27-én, 78 éves korában elhunyt. Drága halottunk hamvasztás utáni búcsúztatása december 10-én pénteken 15 órakor lesz a darnózseli temetőben. Az engesztelő szentmisére 14.15 órakor kerül sor a helyi templomban. Köszönetet mondunk mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik és gyászunkban velünk éreznek. Gyászoló család
Elmentem tőletek, nem tudtam búcsúzni. Nem volt idő arra, el kellett indulni. Szívetekben hagyom emlékem örökre, ha látni akartok, nézzetek fel az égre! Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy drága édesanyánk, nagymamánk és testvérünk ÖZV. DERDÁK ISTVÁNNÉ szül. Rasztovics Margit életének 62. évében váratlanul, gyorsan lezajló betegségében elhunyt. Temetése 2021. december 10-én, pénteken 15.30 órakor lesz a kópházi temetőben. Előtte 14.30 órakor engesztelő szentmisét tartunk a kistemplomban. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik és gyászunkban osztoznak. Részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Gyászoló család