Hirdetés

2023.11.30. 00:00

Felzárkóznak a kor kihívásához

A csomagolástechnikával foglalkozó családi vállalkozásnál, a Horváth Fólia Kft.-nél jelentős technológiai fejlesztés valósult meg, melynek köszönhetően bevezetik a lebomló műanyagok gyártását.

Bíró László cégvezető, Bíró-Gszelmann Réka pénzügyi vezető, Büki-Kovács Kitti tulajdonos, Barcza Attila országgyűlési képviselő, Horváth András ügyvezető nyitotta meg az új gyártócsarnokot. Fotó: Máthé Daniella

A Horváth Fólia Kft.-t 1988-ban alapították családi vállalkozásként, amely csomagolóanyagok (polietilénből készített tasakok, zsákok, zacskók, fóliák stb.) gyártására specializálódott. Jelenleg 28 főt foglalkoztatnak, dolgozóik számára stabil, biztos munkakörnyezetet alakítottak ki.

A fiatal gépparkkal évi több ezer tonna alapanyagot dolgoznak fel soproni telephelyükön.  A céget egyszerű szervezeti struktúra jellemzi, amelyből adódóan megrendeléseiket a lehető leggyorsabban tudják teljesíteni partnereik felé (pékségek, húsipari feldolgozó üzemek, élelmiszeripari cégek, ipari üzemek, kisboltok, multinacionális áruházláncok,  flexo színnyomó üzemek  stb.) A kedvező logisztikai elhelyezkedésüknek köszönhetően pedig a belföldi és a külföldi partnereiket egyaránt könnyedén ki tudják szolgálni.

 

Napjaink egyre égetőbb problémája a környezetvédelem és a fenntarthatóság, amelyekre a tudatosabb vásárlók reagálnak. Ezen kívül az európai uniós és a magyar jogszabályi háttér is egyre szigorúbb a műanyag termékek előállításával kapcsolatban. Célunk, felzárkózni korunk kihívásához, így bevezettük a lebomló műanyagok gyártását, amely jelen pillanatban az egyetlen reális kiváltó alternatívája lehet a hagyományos egyszerhasználatos műanyagoknak – mondta el Bíró László cégvezető. Hozzátette, a Horváth Fóliánál megvalósuló technológiai fejlesztés a Széchenyi Terv Plusz program részeként, a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz keretében valósult meg, melynek köszönhetően elérhetővé vált számukra a biológiai úton lebomló, komposztálható műanyagok gyártásának, gyártástechnológiájának a bevezetése. A bio anyagokból készült termékek lebomlóak, komposztálhatóak. Ami különösen fontos, hogy a lebomlás során a környezetre semleges összetevőkre esnek szét, ugyanakkor a komposztálás eredményeként értékes, a természetbe is visszaforgatható biomassza keletkezik.

A mintegy 474,1 millió forintos beruházás keretében a Horváth Fólia Kft. gépparkja a biológiailag lebomló alapanyagokból jó minőségű fóliák, tasakok megbízható gyártására alkalmas berendezéssel bővült, melynek elhelyezése a projekt részeként egy új gyártócsarnokban és raktárépületben történik.  A fejlesztés során, 2022 novemberében üzembe helyeztek egy 185,6 kWp névleges nagy teljesítményű napelemes rendszert is, így a telephely energiaigényének egy részét megújuló energia biztosítja. A gyártás optimalizációja érdekében, információs technológia fejlesztés is megvalósult. Az adatok gyűjtésére ipar 4.0 elemeket (szoftver) vezettek be.

Horváth Fólia Kft.
9400 Sopron, Somfalvi u. 8.
Telefon: +36-99/513-444.
E-mail: [email protected]
Web: www.horvathfolia.hu

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában