Hirdetés

2023.03.23. 18:45

Mit kínál a Győr-Moson-Sopron megyei munkaerőpiac? A Jooble segít az álláskeresésben!

Győr-Moson-Sopron megyében keresel munkát? A régió számos lehetőséget rejt magában - a Jooble pedig összefoglalja és bemutatja azokat.

Forrás: unsplash

Győr-Moson-Sopron megye Magyarország egyik legfontosabb gazdasági központja, ami rendkívül dinamikusan fejlődik az évek során. Nem csupán különböző szolgáltató és ipari szektorok találhatók meg a megyében, hanem már a turizmus is kiemelt szerepet játszik.

Az elmúlt évek során jelentősen megnövekedett a turizmuson belüli állás Sopron városában és környékén.  

Tudjuk, hogy a munkakeresés nem mindig tűnik egyszerű folyamatnak, ezért örömünkre szolgál a Jooble álláskereső weboldal létrejötte - a platform több ezer ajánlattal várja a Győr-Moson-Sopron megyében és az ország teljes területén állást kereső munkavállalókat. A Jooble lehetőséget ad arra, hogy egyszerűen és gyorsan megtaláld azt a munkát, ami igényeidhez, képzettségedhez és tapasztalatodhoz a leginkább közel áll. A felhasználóbarát felület és a bővített keresési lehetőség eredményezte, hogy a legtöbb munkaadó a Jooble-t választja álláshirdetéséhez.  

Milyen munkát lehet vállalni szakmai tapasztalat nélkül?

A Jooble tudja, milyen kihívásokkal néz szembe egy pályakezdő, aki még nem rendelkezik szakmai tapasztalattal.  

Amennyiben van egy olyan terület, ahol otthonosabban mozogsz az átlagosnál, érdemes részletesebben utánaolvasni, milyen lehetőségeket lehet megragadni. Nem ritka, hogy az írást kedvelők szakmai tapasztalat nélkül találnak kezd írói pozíciókat, legyen az online tartalomgyártó vagy újságíró egy helyi lapnál. Az ügyfélszolgálati munkák tárháza szinte végtelennek tűnik, ahol szintén számos szféra van, amelyből válogathatsz: például az eladás és ügyintézés világa minden érdeklődő számára nyitva áll! Első munkatapasztalatot lehet továbbá szerezni adminisztrációs, recepciós, konyhai kisegítő állásokkal, amelyek rendkívül hatékonyan megtanítják az idődet beosztani, az emberekkel való együttműködést és kommunikációt, valamint a problémamegoldást.  

Munkakeresés pályakezdőként - tippek és ötletek a Jooble-től

Ahogy említettük, a megyében és országszerte számos be nem töltött pozíció van, ami lehet, hogy épp rád vár! Az ország nyugati részén is számos lehetőség adódik, válogass például állás Győr hirdetései közül!

Pályakezdőknek a következő tippeket tudjuk nyújtani, amelyeket betartva garantáltan jó munkát találsz!

  •    Önéletrajz, motivációs levél elkészítése: ez a két “formalitás” igazából bemutatja az egész lényeged, és ez határozza meg, hogyan állnak hozzád. Az első benyomás mindig fontos, hogy jó legyen - ne elégedj meg egyetlen életrajzzal! Érdemes minden egyes munkához igazítani, hogy minél jobban megfelelj az adott pozíció elvárásaihoz.  
  •    Online munkakeresés. A Jooble álláskereső portál nap mint nap számos új álláslehetőséget hirdet, amelyek között egyszerű böngészni és a jelentkezés sem akadály. Mindössze egy kis kreativitásra és türelemre lesz szükséged, a többi jön majd magától!
  •    Építs kapcsolatokat: ha valamilyen oknál fogva nem sikerül az online munkakeresés, fordulj segítségért ismerőseidhez, barátaidhoz, hátha tudnak egy olyan pozíciót, amire jelentkezhetnél! Munkakeresésnél minden lehetőséget ki kell használni.
  •    Állásinterjú - a második legfontosabb lépés az önéletrajz és motivációs levél után. Mindenkép jól felkészültnek kell lenned, legyél magabiztos, gyakorlatias, de ne ess túlzásokba. Az emberi tényezőket kell előtérbe helyezned, és olykor improvizálnod.
  •    Ne add fel! Egy-két rosszul elsült interjú nem jelenti azt, hogy abba kell hagyni az álláskeresést, mert neked aztán semmi nem sikerül. Fel a fejjel, ha valami nem jön össze, egy jobb vár rád - legyél elszánt és kitartó, de ne feledkezz meg a türelemről és az alázatról sem! Ha 20 helyre kell elküldened az életrajzod, tedd azt, ragadj meg minden lehetőséget.
Forrás: unsplash

Miben tud segíteni a Jooble álláskereső oldal?

A Jooble egy könnyen kezelhető és egyszerű felülettel várja az álláskeresőket. Talán pont ezért választja a legtöbb külföldi és belföldi munkaadó - a felhasználóbarát platform gyors eredményeket szül mindkét fél számára. A felület több ezer álláshirdetést gyűjt össze egy helyen, minden iparágból: ez azért különösen hasznos, mert akár ötleteket is meríthetsz olyan álláslehetőségekből, amelyekre talán nem is gondoltál, mégis megfelelnek a képességeidnek.

Testreszabás: keresés során egyszerű meghatározni, milyen irányt szeretnél felvenni, válaszd ki, milyen munkakörre vágysz, milyen régióban, milyen fizetéssel és teljes- vagy részmunkaidős állásra jelentkezel. Az értesítéseket is szabályozhatod, új álláslehetőségekről kaphatsz e-maileket, így te lehetsz az első jelentkezők egyike, ha ügyesen reagálsz.

Mindez ingyen: a Jooble nem kér semmilyen fizetési módot azért, hogy megtekinthesd az állásokat és megpályázhasd azokat. Sőt, az önéletrajzodat is megírhatod, amit elég egyszer elkészíteni, utána a munkáltató látja a képességeidet, végzettséged, stb.

Összefoglalóul: az álláskeresés nem mindig egyszerű, de elegendő befektetett munkával és energiával mindenki megtalálhatja álmai munkáját! Ha követed tanácsainkat, egyszerűbb elindulni az úton. Ha elakadtál, ne félj segítséget kérni, hiszen mindenki pályakezdőként jelentkezett arra az állásra, ahol ma már esetleg vezető pozícióban van!  (X)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában