PR

2016.04.30. 02:00

Új üzletággal fejleszt a Palatia

Egy nemrég elnyert sikeres pályázatnak köszönhetően új szolgáltatással bővül a győri Palatia Nyomda kínálata: ez év végétől csomagolóanyagokat is gyártanak a meglévő minőségi termékek mellett.

A Palatia több mint két évtizedes történetét folyamatos fejlesztés jellemzi, amiben nagy szerepe van a számos sikeres pályázatnak is. Pályázati forrásból épült többek között a cég soproni telephelye négy évvel ezelőtt, amely az ausztriai megrendelők kiszolgálásával beváltotta a hozzá fűzött reményeket, a közelmúltban elnyert újabb jelentős összeg pedig egy új nyomdaipari szegmens megcélzását teszi lehetővé a Palatia számára.

 

Címkék és dobozok 

   

„A trendek és a tapasztalataink is alátámasztják, hogy egyre nagyobb az igény a csomagolástechnikai termékek iránt, ezért mi is ebbe az irányba lépünk. Az év végén egy 300 millió forintos beruházás keretében (ebből 95 millió pályázati forrás) új, komplex gépsort, gépeket állítunk munkába. Ezek alkalmasak lesznek doboz- és címkegyártásra, stancolásra, azaz teljes körű szolgáltatást tudunk nyújtani. Eddig is voltak hasonló megrendeléseink, amelyeket alvállalkozóink segítségével teljesítettünk, hamarosan azonban új üzletágként jelenik meg a csomagolástechnika a Palatia kínálatában" – mondta Radek József, a Palatia Nyomda vezetője. A cég vezetése a szakma legjelentősebb európai fórumának számító nyári DRUPA nyomdaipari kiállításon dönt arról, pontosan melyik gyártó berendezése kerül majd a Palatia győri üzemébe, és év végére elindulhat a létszámbővüléssel is járó gyártás.

 

A kicsik is fontosak


Az elnyert támogatás keretében digitális technológiához tartozó kötészeti fejlesztések is megvalósulnak a Palatiában, ami még hatékonyabbá teszi a kis példányszámú termékek feldolgozását. Ez jellemzően 10–50 darabos megrendeléseket jelent – például magánkiadásban megjelenő könyvek nyomását –, amelyek ofszettechnikával történő előállítása túl költséges lenne.

A köztudottan lelkes művészetpártoló Radek József elárulta: tervei között szerepel egy olyan pályázat kiírása is, amely – szakmai partnerek bevonásával – a helyi első könyves szerzők támogatását célozza meg, olyanokét, akik nem jutnak be a kiadókhoz. Eddig is számos szerző mellé odaállt a győri nyomda, és a társadalmi felelősségvállalás szellemében lehetőségeihez mérten támogat több alapítványt, jótékonysági szervezetet is, mint például a Kantharoszt, a Lionst vagy a mindszentpusztai „Mit tehetnék Érted? Autista Otthon Alapítvány-t."

 

Az export mint kitörési pont


Tekintettel a szolgáltatások és az ügyfélkör folyamatos növekedésére, hamarosan új, ütőképes értékesítői csapat áll fel a Palatia Nyomdánál. Az új munkatársak egyikének feladata kifejezetten az ausztriai megrendelőkkel történő kapcsolattartás, ami egyre fontosabb, hiszen a cég árbevételének 25 százalékát az export adja. Nagy részét az osztrák megrendelőktől érkező munkák teszik ki, és a cégvezető szeretné a jövőben tovább erősíteni az exporttevékenységet. Radek József szerint a külföldi piacok kitörési lehetőséget jelentenek a nagyon erős hazai árversennyel küzdő, minőségi szolgáltatást nyújtó magyar nyomdaipari vállalkozásoknak.    

A Palatia kiveszi a részét a nyomdai szakma kezdeményezéseiből is, lebonyolítója volt többek között az országos „Papírmánia" rajzverseny győri elődöntőjének, amit a papírral kapcsolatos tévhitek megdöntésére szervezett a Nyomda és Papíripari Szövetség tavaly év végén. A nyomda gyakorlati helyként is működik, jelenleg is három, a média- képzésben tanuló diák tölti szakmai gyakorlatát a cégnél.

 

Új lendület


A győri nyomda hamarosan külsőleg is megújul: májusban új fogadótér és megszépült épület várja az ügyfeleket. Az 1.500 négyzetméteres, 45 éves nyomdaépület új külsőt kap, összhangban a Palatia nemrég lezajlott arculatváltásával.

Május 5-én lesz az Óbudai Egyetemen a Best Print Hungary szakmai termékverseny ünnepélyes eredményhirdetése, amelyre a Palatia Nyomda több arra érdemes kiadvánnyal is pályázott.


http://www.palatia.hu/

 


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában