Ország-világ

2018.03.02. 11:32

Orbán: Egyszer lehet elrontani, és ha elhibázzuk, bevándorlóország leszünk

"Európa jövőjéről konzultációt tartani jó dolog, ezeket tartsuk is meg, és minden ország használja a saját legjobb nemzeti gyakorlatát."

A háttérben talán már létre is jöttek azok a "paktumok", amelyek alapján a végén a bevándorlást ellenző, a nemzeti kormányt támogató képviselőjelölttel szemben egyetlen ellenzéki, bevándorláspárti jelölt lesz a választókerületekben, "a többiek valamilyen megoldásban (...) el fognak tűnni a színről".

- jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában pénteken. Közölte, eddig meghaladta a politikai fantáziát, hogy például a Jobbik és a DK összefogjon, de eljött az ideje, hogy "szembenézzünk ezzel a realitással". A kormányfő ehhez hozzátette:

A hódmezővásárhelyi időközi polgármester-választás, amelyen csak egy ellenzéki jelölt indult, "parlamenti előválasztásként működött".

Orbán Viktor azt is mondta:

Látom Soros György pénzét a háttérben, látom a mesterkedéseket, amelyekkel szemben az egyetlen orvosság a nyílt, egyenes, őszinte beszéd. Ezért szembe kell nézni azzal, hogy vannak, akik arra vállalkoznak, bevándorlóországgá tegyék Magyarországot, őket "jelöltként már ki is választották, sok pénz van mögöttük, Soros György nemzetközi pénze, civil szervezetei és a külföldi tulajdonban lévő, Magyarországon működő média nagy része. Ha meg akarjuk Magyarországot védeni, és nem akarunk mi is bevándorlóországgá válni, akkor össze kell fognunk, és együtt kell ezt a küzdelmet megharcolnunk.


- mondta a miniszterelnök.


"Nemcsak azért nem akarunk bevándorlóországgá válni, mert akkor itt is terror lesz, bűnözés, az asszonyok és lányok nem lesznek biztonságban, és a kulturális identitásunk is (...) szép lassan elpárolog, hanem azért sem, mert az a jövő, amiért az elmúlt nyolc évben a magyar emberek megdolgoztak (...), annak is vége lesz, mert a végén velünk fogják megfizettetni a bevándorlás összes következményét és költségét"

- fejtette ki. Szerinte ha egyszer bejönnek a bevándorlók, nem lehet őket "kitenni". "Ha a fogkrém kijön a tubusból, nincs ember, aki visszategye" - fogalmazott. Az ENSZ migrációs javaslatára kitérve a kormányfő arról is beszélt ugyanakkor, hogy Magyarország nincs egyedül a küzdelemben, vannak szövetségesei. Megemlítette, hogy az Egyesült Államok nem akar olyan világot, amelyben a migrációt emberi jognak ismerik el, a kerítéseket pedig lebontják, és emellett például Ausztrália, Japán, az új osztrák kormány, valamint Bajorország sem akar ilyen világot, ahogyan a visegrádi államok (V4) és azok sem, akik valószínűleg megnyerik a hétvégi olaszországi választást.


A miniszterelnök a Föld tönkretételének és az emberiség primitivizálásának legbiztosabb receptjeként jellemezte azt, ha a migráció alanyi jog lenne. Az lehetetlen dolog - mondta -, hogy valaki csak azért, mert a Föld másik pontján jobb életet remél magának, fogja magát, felkerekedik, és - függetlenül az ott élők véleményétől - odamegy, majd ott jogokat követel magának. Szerinte ha a szuverenitást elveszik, akkor ősi kulturális jogok, lehetőségek és a munkával kivívott életminőség kerül veszélybe.


Orbán Viktor szólt arról is, úgy látja: az Európai Unió dűlőre akarja vinni a kvótadöntést még ebben az európai parlamenti (EP) ciklusban, jövőre ugyanis EP-választás lesz, amelyen a bevándorlással szemben álló erők előretörése várható. Sőt, mivel idén július 1-jétől Ausztria tölti be az EU elnökségét - márpedig az új osztrák kormányt azért választották meg az emberek, hogy ne akarjanak bevándorlóországgá válni -, "Brüsszelnek és Soros Györgyéknek" egy esélye van, az, ha még július 1-jéig áterőltetik az európai intézményeken a Dublin IV-nek nevezett szabályozást, amely magában foglalja a kötelező kvótákat, és elvenné a nemzetállamoktól a jogkört a migráció ügyében - fejtette ki. Az alapján, "amit át akarnak rajtunk verni", "ide tízezer embert fognak küldeni" - hívta fel a figyelmet, kiemelve: mivel a német és az osztrák határellenőrzés miatt Magyarország "zsákország" lett, "akit beengedünk, az velünk marad".


Ezért a választással kapcsolatban megismételte álláspontját: "egyszer lehet elrontani (...), és ha elhibázzuk, bevándorlóország leszünk". Azt ígérte ugyanakkor, hogy ha továbbra is nemzeti kormánya lesz Magyarországnak, akkor ha kell, Brüsszelben vétózni fog a kérdésben. A miniszterelnök kitért az EU és Lengyelország vitájára is, szerinte ugyanis azért van Varsó a "célkeresztben", mert a közép-európai térség vezető államáról van szó, vagyis

"azért lövik Lengyelországot a németek is meg Brüsszel is, mert ha Lengyelországot meggyengítik, akkor egész Közép-Európát meggyengítik",

meggyengítve ezzel a bevándorlással szembeni itteni ellenállást is. Az Emmanuel Macron francia elnök által az EU jövőjét érintő kérdésekről javasolt konzultációról a kormányfő azt mondta: Európa jövőjéről konzultációt tartani jó dolog, "ezeket tartsuk is meg, és minden ország használja a saját legjobb nemzeti gyakorlatát".


Végül arról beszélt, hogy Magyarország az elmúlt időszakban szép gazdasági, családpolitikai, a nők megbecsülését elősegítő eredményeket ért el. Külön kiemelte a nők 40 évnyi munkaviszony utáni nyugdíjba vonulásának lehetőségét - jelezve, hogy azt például a Jobbik nem szavazta meg -, és rendkívül fontosnak nevezte a gyermeket vállaló nők további támogatását, mert azon múlik Magyarország jövője, hogy "az asszonyok akarnak-e velünk együtt élni, akarnak-e családban élni, akarnak-e gyermeket vállalni".


Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy ez egy személyes döntése minden nőnek, de szeretné megadni a segítséget azoknak, akik ezt a személyes döntést meghozzák. Szavait ugyanakkor azzal zárta: hiába van jó családpolitika, ha közben az országot elárasztják a migránsok, akkor ugyanis "a pénz arra fog menni".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában