Ország-világ

2019.09.10. 15:42

Életfogytiglant kapott a nő, aki gyógyszer-túladagolással ölte meg a férjét

Az ítélet nem jogerős. A Győri Fellebbviteli Főügyészség, mint másodfokú ügyészség az elsőfokú ítélet helybenhagyását indítványozta.

A Győri Fellebbviteli Főügyészség, mint másodfokú ügyészség az elsőfokú ítélet helybenhagyását indítványozza annak a szabadbattyáni nőnek az ügyében, aki a férjét nagy mennyiségű, különböző hatóanyagú gyógyszer beadásával szándékosan megölte.


A Székesfehérvári Törvényszék a 2019. július 3. napján kihirdetett ítéletében a vádlottat előre kitervelten, nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntette miatt életfogytig tartó fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte, s megállapította, hogy a vádlott legkorábban 25 év elteltével bocsátható feltételes szabadságra.


A nem jogerős ítélet tényállása szerint a vádlott és a sértett mintegy 30 éve kötöttek házasságot, azonban a vádlott időközben új kapcsolatot létesített, ezért házastársától szeretett volna elválni. A vádlott a házasság felbontását úgy képzelte el, hogy a közösen lakott házat a sértett elhagyja, s abban majd ő élhet az új társával, azonban a férje a válástól és a kiköltözéstől is elzárkózott. A nő az egész ház megszerzésének érdekében elhatározta, hogy a férjét megöli.


A vádlott 2018. áprilisában az általa szedett gyógyszerekből, azokat vitaminként állítva be, nagyobb mennyiséget adott be a férjének, aki ettől rosszul lett, zavart állapotba került, kórházba is szállították. A vádlott 2018. májusában - szintén vitaminként feltüntetve - altatókat adott a házastársának, majd az ezektől elkábult sértettet megpróbálta a fürdőkádban a víz alá nyomni. Szándékától akkor állt el, mikor a férje kérdőre vonta.


A nő ezután 2018. június 1. napján különböző, nagy mennyiségű, szív- és érrendszerre ható gyógyszert, illetve altatót adott be a férjének, majd e gyógyszerektől tudatzavart állapotba kerülő sértettel 75 db káliumtablettát is bevetetett, s őt magára hagyta. A sértett a neki beadott gyógyszerek túladagolása következtében néhány órán belül keringés-összeomlás és szívmegállás miatt elhalálozott.


Az elsőfokú ítélettel szemben a vádlott és védője felmentésért, illetve enyhítésért jelentett be fellebbezést.


A másodfokú ügyészség szerint az elsőfokú bíróság ítélete törvényes és megalapozott, a közeli hozzátartozó sérelmére, annak bizalmával visszaélve, kitartó szándékkal elkövetett súlyos bűncselekmény miatt a vádlottal szemben a törvény teljes szigorának alkalmazása indokolt.

Címkék#dunántúl

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában