Határon túli magyarság

2024.02.05. 09:42

Folytatódik a Rákóczi Szövetség táborainak a szervezése

Folytatódnak a Rákóczi Szövetség kárpátaljai diákoknak szervezett téli táborai, ahová ezúttal zömmel ukrán ajkú középiskolások érkeznek – közölte a szervezet hétfőn az MTI-vel.

Rengeteg különböző programmal várják a gyerekeket a Rákóczi Szövetség táboraiban

Forrás: Rákóczi Szövetség Facebook-oldala

A sátoraljaújhelyi téli táborba hétfőtől péntekig a kárpátaljai katonai adminisztráció szervezésében több mint száz ukrán ajkú diák érkezik, akiket hétfőn felkeres Grexa Liliána, az Országgyűlés ukrán nemzetiségi szószólója is.

A január 15. és február 9. között megvalósuló téli táboroztatás célja, hogy a kárpátaljai felső tagozatos és középiskolás diákoknak és tanáraiknak segítsen kiszakadni a háború sújtotta Ukrajna nehézségekkel teli hétköznapjaiból. 

A szervezők lehetőséget szeretnének teremteni a jó hangulatban eltöltött és minőségi programokkal teli kikapcsolódásra

– írták a közleményben.

A táborok ötnapos turnusokban zajlanak a sátoraljaújhelyi Rákóczi Hotel, Tábor és Rendezvényközpontban, ahová időszakonként 150-200 diákot várnak. Minden turnusban egyaránt helyet kapnak kulturális, szórakoztató és sport programok, kirándulással és a korosztálynak szóló előadásokkal, valamint rendhagyó tanórákkal kiegészítve.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában