Rágalmak

2023.03.28. 13:54

Törölt YouTube-csatornája miatt a Google-székház elé szervez tüntetést a Pesti Srácok

A techcég azért törölte a Pesti Srácok YouTube-csatornáját, mert szerintük a portál megsértette a gyermekek biztonságára vonatkozó feltételeket.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: sitthiphong

Mint ismert, néhány nappal ezelőtt törölték a Pesti Srácok 2022 szeptemberében elindított csatornáját, a PsTV-t a YouTube-ról. A Social Blade adatai szerint több mint 54 ezer feliratkozójuk volt, megtekintéseik pedig napi 70 ezer körül mozogtak, de volt olyan nap az elmúlt két hétben, amikor ez a szám elérte a 240 ezret is. A történtek kapcsán a Google a Magyar Nemzethez eljuttatott közleményében indokolta meg a Pesti Srácok YouTube-csatornájának megszüntetését. „A PsTV csatornát azért szüntettük meg, mert annak létrehozásával megkerülték a Pesti Srácok csatorna megszüntetésére irányuló intézkedésünket, amelyet a gyermekek biztonságára vonatkozó feltételek megsértése miatt távolítottunk el 2020 februárjában” – írták.

Huth Gergely, a PestiSrácok.hu főszerkesztője a Magyar Nemzetnek adott interjújában cáfolta a Google állítását.

„Hazug érvelésről van szó, hiszen a Pesti Srácok soha nem töltött fel gyermekek biztonságát sértő videót az internetre. Aki ismeri a munkásságunkat, az tudja, hogy a magyar sajtóban talán a legkeményebb oknyomozó cikksorozatokat, a pedofil bűncselekményekről szóló cikkeket éppen a Pesti Srácok írta” – mondta. Hozzátette: háttérinformációkból, magyarázatokból nyilvánvalóvá vált számukra, hogy valójában az LMBTQ-témákat érintő videóikat kifogásolták a Google-nél.

Most az utcán kell helytállnunk! Meg kell mutatnunk, hogy sokan vagyunk, és kiállunk a jogainkért, amelyeket Magyarország alaptörvénye is garantál. Meg kell mutatnunk, hogy egy túlméretezett techcég nem írhatja felül hazánk törvényeit

 – áll az esemény leírásában.

A szervezők arra kérik az embereket, csatlakozzanak hozzájuk pénteken, március 31-én délután 17:00-kor a Google Dara utca 1-3. alatt található székháza elé.

Mutassuk meg, hogy mi nem csak statisztika vagyunk egy táblázatban. Mi emberek vagyunk, magyar emberek, akiket a Google nem hallgattathat el egy gombnyomással. Nekik is be kell tartaniuk a törvényeinket, ha tetszik, ha nem. Pénteken 17:00-kor mutassuk meg, hogy mennyien vagyunk! Mutassuk meg, hogy hol lakik a magyarok Istene!

 – írták.

A Facebook eseményt itt megtekintheti.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában