Ország-világ

2021.11.20. 12:26

Célt tévesztett Tordai Bence akciója, inkább Karácsonyt kellene számon kérnie

Tordai Bence, a Párbeszéd politikusa és több aktivista szombat délelőtt a karmelita kolostor előtt „tüntetett”, amit a képviselő Facebook-oldalán is közvetítettek.

Budapest, 2019. november 4. Tordai Bence, a Párbeszéd frakcióvezetõ-helyettese és Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetõje, a párt társelnöke az Országgyûlés plenáris ülésén 2019. november 4-én. MTI/Balogh Zoltán

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

Mint ismert, Orbán Viktor miniszterelnök a múlt vasárnapi Fidesz-kongresszuson elmondta:

„Mi itt nem fogunk megfagyni télen. Ők ott meg szülhetnek férfiként. Kinek mit intézett a kormánya.”

Tordai és a baloldali aktivisták nem értenek egyet a kormányfő állításával: szerintük a miniszterelnök „emberek ezreinek a halálával viccelődött”.

Számításaik szerint 2010 óta több ezer ember halt meg kihűlés miatt az utcán, saját otthonában vagy éppen erdei viskókban. Tordai Bence szerint mindez azért történhetett meg, mert a Fidesz-kormány felelőtlen, érzéketlen, és embertelen.

Ugyanakkor ez egy célt tévesztett akció, hiszen a hajléktalanok védelme Budapesten fővárosi kompetencia, ez ügyben helyénvalóbb lenne a Városháza előtt fellépni

− hívja fel a figyelmet a Magyar Nemzet.

Emellett fontos megemlíteni, hogy a héten Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője a miniszterelnök fent említett szavaira reagálva a magyar hajléktalanhelyzetet egy 2013-as, az amerikai fővárosban, Washingtonban készült fényképpel „ábrázolta”.

A baloldali politikus tehát hamisan azt a látszatot igyekezett kelteni, mintha a fotón egy magyarországi hajléktalan ember szerepelne.

Borítókép: Tordai Bence, a Párbeszéd frakcióvezető-helyettese és Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője, a párt társelnöke az Országgyűlés plenáris ülésén

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában