bűnügy

2019.09.27. 14:51

Az Ahmed H.-hoz hasonló terroristákat kitoloncolni és nem behozni kell

A szíriai férfit öt év börtönre és tíz év kiutasításra ítélte a bíróság.

Az Ahmed H.-hoz hasonló terroristákat kitoloncolni és nem behozni kell – mondta a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakciószóvivője a kormánypártok véleményét ismertetve pénteken Budapesten újságíróknak.

Nacsa Lőrinc kifejtette: egyrészt örvendetes, hogy Magyarország „ma megszabadulhat végre Ahmed H.-tól”, másrészt korántsem lehet megnyugodni, mert továbbra is özönlenek a bevándorlók Európába a balkáni útvonalon és újra a megnyitott olasz kikötők felé is.

Kiemelte: a hírek szerint a migránsok között egyre nagyobb számban vegyülnek el iszlám terroristák. Az Ahmed H.-hoz hasonló terroristákat kitoloncolni, nem pedig behozni kell – fűzte hozzá. Ehhez képest azt látják, hogy a bevándorláspárti erők és a távozó Európai Bizottság is minden erővel azon van, hogy még több migráns előtt nyissa meg a határokat és a bevándorlókat ráerőltesse a tagállamokra – mondta a kereszténydemokrata politikus.

Hozzátette: erről szól a máltai kvótamegállapodás is, ezért nyitja meg a baloldali olasz kormány a kikötőket, ezért támadják újra Magyarországot és Trócsányi László bővítési biztosi kinevezését is.

Az új európai parlamenti képviselők között is sok olyan bevándorláspárti politikus van, aki felháborító módon kiáll a magyar rendőrök és „a magyar határ elleni támadást irányító terrorista Ahmed H. mellett”, akit egyébként a Soros-hálózat a mai napig véd – jegyezte meg a kormánypárti képviselő.

Nacsa Lőrinc megerősítette: Magyarország csak a hazaszállítást és a kitoloncolást támogatja, a betelepítést és a kvótákat határozottan elutasítják.

Ciprusra toloncolják ki Ahmed H.-t

A Ciprusi Köztársaságba toloncolják ki a 2015. szeptemberi röszkei tömegzavargás résztvevőjeként terrorcselekmény miatt elítélt Ahmed H.-t – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség vezetője csütörtökön.

Martossy György megbízott főügyész közleményében azt írta: a szíriai férfit a nyírbátori őrzött szállásról Budapestre vitték, ahol egy napig még őrizetben marad, majd magyar hatósági kísérettel Ciprusra küldik.

Ahmed H.-t a Ciprusi Köztársaság befogadja, mivel korábban a családjával ott élt és vállalkozása is volt az országban – ismertette a főügyész.

A szíriai férfit terrorcselekmény bűntette és más bűncselekmény miatt jogerősen öt év börtönre és tíz év kiutasításra ítélte a bíróság. A férfi a szabadságvesztésből idén január 19-én feltételesen kiszabadult, de elrendelték az idegenrendészeti őrizetét – idézte fel a szabolcsi főügyészség vezetője. Martossy György megjegyezte, a tíz évre szóló kiutasítás a Ciprusra érkezéskor veszi kezdetét.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy Magyarország néhány napon belül visszaszállítja Ahmed H.-t Ciprusra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában