Ország-világ

2019.07.28. 20:50

Több mint száz kilogramm orrszarvútülköt foglaltak le Vietnamban

A vadon élő orrszarvúk száma az elmúlt évtizedekben drámaian csökkent. A 20. század elején még félmillió orrszarvú élt, manapság mintegy 29 ezer.

A vietnami vámőrség 125 kilogramm orrszarvútülköt foglalt le a főváros, hanoi nemzetközi repülőterén. Az 55 begipszelt tülökdarabra még csütörtökön bukkantak rá - közölték az illetékesek vasárnap. "Egy fél napig tartott, amíg a gipszburkokat feltörtük" - mondta egyik képviselőjük.


A hatóságok nem tudják, hogy a csempészárú mely országból érkezett. A délkelet-ázsiai ország az illegális vadállat-kereskedelem egyik fő központja a térségben, és az ázsiai vadállatcsempészek egyik fő útvonalán fekszik. Az orrszarvútülök feketepiaci értéke kilogrammonként eléri a 60 ezer dollárt. A tülökből készült porra egyes ázsiai körökben gyógyszerként tekintenek. A vadon élő orrszarvúk száma az elmúlt évtizedekben drámaian csökkent. A 20. század elején még félmillió orrszarvú élt, manapság mintegy 29 ezer.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában