Ország-világ

2018.06.15. 09:36

Döbbenet: fél évig nem tudta a dombrádi asszony, hogy meghalt a lánya

Sajátjaként nevelte a kis Gittát a dombrádi asszony, de gyermekotthonba kellett adnia. A lány közben meghalt, de erről nem szóltak neki.

Borzalmas napokat él át egy Dombrádon élő nevelőszülő. Molnár Gézáné Melinda megtudta: a korábban saját kislányaként nevelt súlyos beteg Gittácska még 2017 őszén el­hunyt, ő azonban erről semmit sem tudott. - írja a BorsOnline.


A Bors korábban megírta: Gittácskáról a vér szerinti szülei lemondtak, miután két hónaposan súlyos agyvérzést kapott. Szerető családhoz, Melindáékhoz került. A kislánynak számos egészségügyi problémája volt: epilepsziás, vízfejű, látássérült és kétoldali bénult is volt. Nevelője egy percre sem adta fel, de a gyomor- és bélproblémáira nem sikerült megoldást találniuk az orvosoknak. Végül egy műtét során MRSA-fertőzött is lett – ami a sebek miatt könnyen kialakulhat –, így a szakemberek 2016 májusában azt mondták Melindáéknak: gyermekotthonba kell adniuk Gittácskát.

 

kép: BorsOnline

kép: BorsOnline

Feldolgozhatatlan számomra, hogy arra sem tartottak érdemesnek, hogy értesítsenek a halálhíréről. Az utolsó látogatásom során megismert, de teljesen összeomlott, hogy magára kellett hagyjam.

Az ő érdekében kértek, hogy ne látogassam. Telefonon viszont szinte semmit nem árultak el róla.

– mondja a Borsnak Melinda.

Ezért is döbbentett meg, hogy kiderült, már 2017. november 18-án elhunyt. Most lett volna 8 éves, ebből ötöt az én gondozásom alatt töltött.

– mondja megtörten.


Melindát az is sokkolta, hogy Gittácskát a vér szerinti szülei lakóhelyén temették el, önkormányzati pénzen. Tudomása szerint a vér szerinti szülei nem fizették ki a temetési költségeket, azt az önkormányzat állta. Melinda komoly nyomozás után találta csak meg Gittácska sírját.

Sosem bocsátok meg azoknak, akik a kislányom haláláért felelősek.

– fakadt ki.

 

kép: BorsOnline

kép: BorsOnline


Borsonline.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában