Ország-világ

2017.04.06. 16:58

Június közepétől nem lesznek roamingdíjak

Extra költségek nélkül tudunk majd emailezni, navigálni, képeket feltölteni vagy telefonálni az EU területén.

Megszavazta az Európai Parlament csütörtökön a roamingdíjak jövőbeli nagykereskedelmi árairól szóló határozatot, és ezzel az utolsó akadály is elhárult az elől, hogy az állampolgárok júniustól a belföldi feltételekkel megegyezően telefonálhassak, küldhessek SMS-t és használhassák az adatkeretüket az Európai Unió területén.


"Nagy győzelem ez az európai fogyasztók számára. Június közepétől extra költségek nélkül tudunk majd emailezni, navigálni, képeket feltölteni vagy telefonálni" - mondta Miapetra Kumpula-Natri szociáldemokrata finn jelentéstevő.


A szavazás eredményét Andrus Ansip digitális piacért felelős uniós biztos is üdvözölte. "Az emberek 2017. június 15-től anélkül válthatnak majd utazás közben adatkapcsolatra, hogy félniük kellene a magas számláktól" - mondta.

Az EP és a Tanács közötti megállapodás megszabja, hogy egy szolgáltató mekkora összeget számlázhat egy másik szolgáltatónak, amikor ügyfelük egy külföldön roamingol. A nagykereskedelmi roaming díj közvetve a fogyasztói számla végösszegét is befolyásolja. A megállapodás révén több audiovizuális tartalmat nézhetünk és megnyílik a piac a kis és virtuális telekom cégek számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában