Ország-világ

2016.10.19. 13:35

Csaknem félszázan haltak meg a kompbalesetben

Negyvennyolcra emelkedett a hét végi mianmari kompbaleset halálos áldozatainak száma, és többtucatnyi eltűntet továbbra is keresnek.

Negyvennyolcra emelkedett a hét végi mianmari kompbaleset halálos áldozatainak száma, és többtucatnyi eltűntet továbbra is keresnek - derült ki helyi tisztségviselők szerdai beszámolójából.     

   

A hétfői jelentések még 25 halottról szóltak. A tragédia a Csindvin folyón történt, Mandalaj nagyváros közelében.    

A túlzsúfolt folyami komp utasai között sok diák, munkás és  tanár volt, akik hazafelé tartottak, hogy megünnepeljék Buddha  földre szállásának napját.   

   

A mentők vezetője szerint körülbelül 250-en utazhattak a kompon, miközben az legfeljebb 150 embert szállíthatott volna. Összesen 125 utast sikerült kimenteni, és nagyjából százan veszhettek oda a mentők becslése alapján.   

   

A szállítóeszköz személyzetének négy tagját letartóztatták, egy ötödiket még mindig köröznek, valamint keresik a komp tulajdonosát  is.   

   

A hajószerencsétlenségek gyakoriak Mianmarban, mert a járművek  rossz állapotban vannak, és a járatok rendszerint túlzsúfoltak. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában