Ország-világ

2015.05.23. 18:47

Így indítsa a napját: ezek a legegészségesebb reggelik

A tápláló reggeli hozzátartozik a nap elindításához. Nem véletlenül mondják a táplálkozásszakértők, hogy a nap legfontosabb étkezése, hiszen energia nélkül fáradtak és dekoncentráltak leszünk. A legrosszabb azonban az, ha nem eszünk semmit, ilyenkor a szervezetünket a tartalékok felélésére kényszerítjük.

Munkatársunktól

De nagyon nem mindegy, mit fogyasztunk ébredés után. Nagy kísértést jelentenek az előre csomagolt bagettek, a munkába menet 5 perc alatt beszerezhető péksütemények, pedig ezek általában sok glutént tartalmaznak, amely egyáltalán nem egészségesek. A legrosszabb azonban az, ha nem eszünk semmit, ilyenkor a szervezetünket a tartalékok felélésére kényszerítjük.

Testépítők reggelije

A fokozott fizikai igénybevétel fehérje, szénhidrát-dús és egészséges zsírokat tartalmazó reggelit kíván. A szalonnának és a kolbásznak is megvan a helye, alkalmanként lehet enni ilyesmit, de csak akkor, ha valóban nehéz fizikai terhelés vár ránk. Hiszen bár előszeretettel emlegetjük, hogy nagyapáink ezt ették és 90 éves korukig éltek, ők bizony szántottak, fát vágtak és hasonlók és nem a monitort bámulták egész nap.

Ahhoz, hogy egészséges is maradjon egy ilyen reggeli, csirkés vagy sonkás rántotta jó választás lehet. Az sem baj, ha egy-két tojás sárgáját nem használjuk fel. Ha a rántottánkat egy kis chilivel fűszerezzük, segítünk a vérkeringésünkön. Együnk hozzá avokádót, igyunk teát mézzel.

 

 

 

Rohangálós naphoz

Ha egész nap pörögni kell, nem szabad túlterhelni a szervezetet korán reggel sem. Ilyenkor egy teljes kiőrlésű lisztből készült palacsinta eperrel vagy áfonyával kiváló választás lehet. Energiadús, mégsem nehezít el minket. Ugyanígy jó megoldás lehet a teljes kiőrlésű gabonából készült pirítós paradicsomos salsával, vagy egy kis spárga egy tükörtojással.

Fitness-reggeli

Ha épp fogyókúrás időszakban van, akkor egy aszalt gyümölcsökkel és mandulával dúsított natúr joghurt, vagy egy gyümölcsös-avokádósaláta kiváló reggelinek bizonyulhat. De a zabkása, banán és méz kombinációját is ajánljuk.

Ha újra kell indítani a rendszert

Egy-egy nagyobb edzés vagy fizikailag megterhelő nap után különösen fontos, hogy mit reggelizünk. Ilyenkor jöhet szóba a rizs és hal kombinációja vagy érdemes kipróbálni a házi tortillatekercset krémsajttal, zöldfűszerekkel töltve. Igyunk hozzá frissen facsart gyümölcslevet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában