Ország-világ

2015.04.08. 13:00

Tirol - Nyugdíjasként a sílifteknél

Húsvét után egy héttel ér véget a síszezon és a télhez kapcsolódó szezonális munkákban is sok magyar vett részt Ausztriában. <br>

Mireider Máté

Győr közelében lakik az a nyugdíjas, aki már három éve síliftkezelőként és felvonó-karbantartóként dolgozik szomszédainknál, emiatt költözik ki néhány hónapra az ausztriai hegyekbe.

– A munka kitart novembertől egészen húsvét utánig és nekem kiegészítést ad a nyugdíjhoz. Jól be kell osztanom azt a pénzt, amit a síszezonban keresek. A feladat fizikai munkát jelent, nem túl nehéz, de nagy felelősséggel jár és elég fárasztó az is, hogy folyamatos odafigyelést igényel. Sokszor naponta tíz órát kell dolgozni és a karbantartáshoz szakértelem, nyelvtudás is kell – mondta el olvasónk, aki korábban német nyelvterületen élt, a munkát is külföldön szerzett ismeretségei révén kapta.

– Nem egyedül járok ki, a fiam is velem tart és találkoztunk már pár magyar ismerőssel, olyanokkal, akik a sípályák környékén dolgoztak. Elég nagyok az eltérések tapasztalataik között a téren, mennyire elégedettek fizetésükkel, körülményeikkel, a velük való bánásmóddal. Közösen, egy autóval szoktunk többen kimenni, havonta jövünk haza egy-egy hétvégére, így sajnos ilyenkor kevés a pihenőidő és keveset vagyunk az itthoniakkal. A tennivalók persze függnek az időjárástól is – fogalmazott a férfi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában