Ország-világ

2015.03.28. 08:19

Az országos tömegközlekedési szoftveren dolgozik Vitézy Dávid miniszteri biztosként

Az országos tömegközlekedési szoftver fejlesztését, a volánbuszok és a vonatok menetrendjének összehangolását, közös internetes felületen való megjelenítését, az egységes jegyárusítás létrehozását és az utastájékoztatás korszerűsítését tekinti fő feladatának Vitézy Dávid miniszteri biztos - írta a Magyar Hírlap.

A lap szombati számában a szakember úgy fogalmazott: „a helyközi, elővárosi országos közlekedésben a MÁV és a Volán-társaságok szolgáltatásainak összehangolását célzó egységes koncepciót" kell megalkotnia. Ez egy új tömegközlekedési rendszer kialakításáról és arról szól, miként lehet versenyképessé, vonzóbbá tenni ezeket a szolgáltatásokat – mondta.

Szavai szerint az országos tömegközlekedés hardverének, az infrastruktúrának és eszközparknak a fejlesztése nagyon jól halad, a tömegközlekedésben azonban nemcsak ez a fontos, hanem az is, hogy a szolgáltatást könnyen igénybe lehessen venni.

Ennek a szoftvernek a kimunkálását vállalta a féléves megbízatásának végére - tette hozzá.

Azt is elmondta, hogy az állami társaságok 3200 vasúti és negyvenezer buszjáratot közlekedtetnek naponta. Ezek mind ugyanazt a közszolgáltatási funkciót látják el, ezért a cél az, hogy az utasok a teljes kínálatot egységes szolgáltatásként vehessék igénybe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában