Ország-világ

2014.05.16. 15:50

Az orvostársadalom helyzetéről tárgyalt Orbán és a MOK vezetése

A megbeszélésen a háziorvosi és az alapellátási rendszer megerősítését, valamint az orvoselvándorlás problémájának kezelését szorgalmazták a MOK vezetői.

A háziorvosi és az alapellátási rendszer megerősítését, valamint az orvoselvándorlás problémájának kezelését szorgalmazták a Magyar Orvosi Kamara (MOK) vezetői az [namelink name="Orbán Viktor"] miniszterelnökkel - a kormányalakítást megelőző konzultációsorozat részeként - pénteken folytatott megbeszélésen - közölte [namelink name="Havasi Bertalan"], a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője az MTI-vel.

A tárgyaláson részt vett [namelink name="Éger István"] kamarai elnök és [namelink name="Banai János"] alelnök, továbbá [namelink name="Balog Zoltán"], az emberi erőforrások minisztere és [namelink name="Lázár János"] miniszterelnökségi államtitkár.

A MOK vezetői a konzultációra egy előterjesztéssel érkeztek, amelyben vázolták általában véve az egészségügy, azon belül pedig az orvostársadalom helyzetét, és több indítványt is tettek - tájékoztatott a sajtóiroda vezetője.

Beszámolója szerint a kamara elnöke és alelnöke úgy értékelte, hogy az alapvető kérdésekkel, problémákkal a kormány tisztában van, és szándékában áll változtatásokat tenni ott, ahol szükséges. Ehhez az érdekképviselet szakmai partnerséget ajánlott a kabinetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában