Krimi

2024.02.10. 12:54

Az autópályán landolt egy repülő Floridában, halálos tragédia lett belőle

Sugárhajtású kisrepülőgép hajtott végre pénteken kényszerleszállást egy forgalmas floridai autópályán, ahol összeütközött egy autóval; a balesetben ketten meghaltak - közölték az amerikai hatóságok.

MW

Sugárhajtású kisrepülõgép roncsa lángol, miután kényszerleszállást hajtott végre a 75-ös számú autópályán a floridai Naples közelében 2024. február 9-én

Forrás: MTI/AP

Fotó: Chris O'Conner

A Szövetségi Légügyi Hatóság (FAA) szerint a Bombardier Challenger 600 típusú kisgép a karambolt követően kigyulladt, legkevesebb két ember meghalt. Adam Fisher, a Collier megyei seriff hivatalának szóvivője szerint egyelőre nem lehet tudni, hogy a két halálos áldozat a repülőgép, vagy a jármű utasa volt-e. A gépen öten utaztak.

Sugárhajtású kisrepülõgép roncsa lángol, miután kényszerleszállást hajtott végre a 75-ös számú autópályán a floridai Naples közelében 2024. február 9-én
Fotó: Chris O'Conner / Forrás: MTI/AP

A helyi sajtó beszámolója szerint a kisgép az Ohio állambeli Columbusból szállt fel és Naples városának repülőterén próbált leszállni. A WPLG televíziós csatorna a pilóta és a repülésirányítás között zajlott beszélgetés hangfelvételére hivatkozva közölte, hogy a pilóta mindkét hajtómű leállását és azt jelezte, hogy már nem tudja elérni a naplesi repülőteret.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!