Ittas károkozók - Traktorgumik védik a kerítést: kanyarban nem jó lakni Tejfaluszigeten?

Traktorgumik védik a kerítést újabb kanyaregyenesítőktől Dunakiliti felé - a ház udvarára már kétszer hajtott be alkoholt fogyasztó autós. Közel harmadával nőtt az ittasan okozott balesetek száma a megyében: áramszolgáltató (villanyoszlop miatt) és parkoló autó is károsultja ezeknek az ütközéseknek.

Cséfalvay Attila

Hiába a fokozott ellenőrzés, még mindig rengeteg a felelőtlen sofőr, aki alkohol fogyasztása után ül a kormány mögé. Tavaly 26 százalékkal nőtt az ittasan okozott balesetek száma – derült ki Csizmadia Gábor megyei rendőrfőkapitány nyári beszámolójából. Minden 250. ellenőrzött járművezetőnél merült fel alkoholfogyasztás gyanúja 2018-ban. „A tudomásunkra jutott anyagi káros baleseteknél minden negyvenedik, a sérüléses baleseteknél minden tizedik esetben közreható tényező volt az alkoholfogyasztás" – közölte kérdésünkre nemrégiben a megyei rendőr-főkapitányság.

Dunasziget és Dunakiliti között a tejfaluszigeti derékszögű kanyarba pár éve tettek tükröt, hogy megelőzzék az újabb baleseteket, megóvják a közeli lakóházak kerítését. Nem sok sikerrel: kétszer már Dunasziget felől úgy egyenesítette ki a kanyart az autós, hogy aztán a szemközti ház kerítésének hajtott. Legutóbb mi is beszámoltunk róla, hogy július 14-én éjjel negyed négykor egy 45 éves sofőr hajtott be így a ház udvarára. A rendőrök a járművezetőt megszondáztatták, ami pozitív értéket mutatott, így a férfi jogosítványát a helyszínen elvették, majd őt előállították. Bár volt, aki betonfalat javasolt oda, a kanyar és a kerítés közé (arra a szakaszra most nádszövetet tettek), azóta két traktorgumi került ki, fehér festékkel ráfestve a haladási irányt.

Az ittas sofőrök gyakran okoznak áramszünetet is, amikor autójuk villanyoszloppal találkozik. Mosonmagyar­óváron a Cseresznyés utcában vasárnap délután egy 35 éves férfi közlekedett személygépkocsival a Bartók Béla utca felől, a Buda utca irányába.Túl gyorsan hajtott, ezért egy balra ívelő kanyarban elvesztette uralmát a járműve felett és az út jobb oldalán egy villanyoszlopnak ütközött. A rendőrök a sofőrrel szemben alkoholtesztert is alkalmaztak, ami nála is pozitív értéket mutatott.


Ami pedig anyagi kárt, rengeteg bosszúságot és fejfájást okozott a károsultnak: május végén céges autót lopott, majd árokba hajtott vele egy ittas férfi a Kapuvárt Oslival összekötő útszakaszon. Neki ráadásul még jogosítványa sem volt. Tatán tavasz végén egy bal kanyarban az egyik autó sofőrje letért az úttestről, majd az ott lévő kapubejáró előtt parkoló kocsi oldalának ütközött, ami az árokba csúszott. A 61 éves sofőrről kiderült, hogy szintén alkoholt fogyasztott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!