30 év munkáját ünnepelték

Harminc éve alakult a Mosonmagyaróvári Nagycsaládosok Életfa Egyesülete. A jubileum alkalmából családi napot szerveztek.

Kiss Anikó

Egész napos programra várták a családokat. Látványos bemutatóval készültek a Mosonmagyaróvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség tűzoltói.


A kutyaiskola bemutatója mellett nagy élményt nyújtott a családoknak a vízi csúszdázás a Malom-ági Lajtán.


A kézműves-foglalkozásokon agyagtálak, asztali futók, pólyás babák, festett kavicsdíszek születtek.

 

Többen kipróbálták ügyességüket az íjászoknál is. Ezenkívül öt autómárka mutatta be hétszemélyes autóit a nagycsaládosoknak.

A vízi csúszdázást is kipróbálhatták a családok az egész napos rendezvényen. Fotó: Varga Milán

Délután a Széchenyi István Egyetem dísztermében mazsorettbemutatóval kezdődött az ünnepi műsor. Köszöntőjében dr. Orbán Józsefné, az egyesület elnöke foglalta össze az elmúlt harminc év munkáját.


– Sok önzetlen munkával sikerült a harminc év alatt egy kiváló közösséget építeni. Számos családon segítettek az egyesület önkéntesei. Fontos érték a család tisztelete – mondta dr. Orbán Józsefné, az egyesület elnöke.

Köszöntötte a jubiláló egyesületet Kardosné Gyurkó Katalin, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnöke, Iváncsics János alpolgármester úr és Kovács Attila, az óvári kar nemzetközi dékánhelyettese mint házigazda.

 

A római katolikus, a református és az evangélikus egyházak helyi képviselői megáldották a családokat, az ünnepségen részt vevőket, erőt adó áldást kértek az egyesületre feladataik folytatásához.


A délután zenés-táncos produkciókkal folytatódott. A jubiláló egyesületet köszöntötték még a Felvidékről és a Nagycsaládosok Országos Egyesületének Felső-Duna Régiójából érkező egyesületek vezetői is.


A soproni Csemete Bábszínház vidám műsora után felvágták az ünnepi óriástortát és közös tánccal zárták az ünnepséget a résztvevők.

Ezek is érdekelhetik