Tűz a jánossomorjai hulladéklerakóban - égett a szemét

Nem mértek egészségre káros értéket.

21.00 - Öt vízsugárral, egy vízágyúval, két erőgéppel dolgoztak


A tűzoltók öt vízsugárral, egy vízágyúval és két erőgéppel körülhatárolták a tüzet Jánossomorja külterületén, ahol korábban több száz négyzetméteren kapott lángra a kommunális szemétkupac a hulladéklerakónál. Mint arról korábban hírt adtunk, Mosonmagyaróvárról, Lébényről, Csornáról, Győrből és Pápáról hivatásos, Jánossomorjáról, Mosonszolnokról és Mosonszentmiklósról önkéntes tűzoltók érkeztek a helyszínre.


Az erősen vízhiányos terület miatt vízszállítók is voltak a szerek között, valamint egy emelő is a helyszínre ért. A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett még jelenleg is tartanak a munkálatok.


A katasztrófavédelmi mobil labor nem mért egészségre káros értéket.

Korábban

Több száz négyzetméteren ég a szemét Jánossomorja külterületén, a hulladéklerakónál. Mosonmagyaróvárról, Lébényről, Csornáról hivatásos tűzoltók, valamint a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat érkezett a helyszínre. Győrből hivatásos, Jánossomorjáról és Mosonszolnokról önkéntes egységek is a területre tartanak, illetve a katasztrófavédelmi mobil labor is elindult. A helyszínen tartózkodó egységek két vízsugárral kezdték oltani a lángokat.


Képünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!