Hivatása kiválósága

"Hivatásunk kiválósága" díjat vehetett át a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara megyei szervezetétől Modrovits Józsefné Szűts Éva, a Mosonszentmiklósi Háziorvosi Szolgálat munkatársa.

Mészely Réka

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara megyei szervezete „Hivatásunk kiválósága" díjjal ismerte el az alapellátás területén dolgozó ápolót, Modrovits Józsefné Szűts Évát. A kitüntetett 1994 októberétől a Mosonszentmiklósi Háziorvosi Szolgálat munkatársi közösségének tagja, ahol 2003-tól ápolóként tevékenykedik dr. Benke Tamás háziorvos mellett.


– Az ápolói szakképzettséget munka mellett szereztem meg, és ma is úgy érzem, jól választottam. Hivatásként tekintek rá, számomra a legnagyobb öröm, ha bárkin is egy picikét tudok segíteni. Pácienseink boldogságát átélni erőt ad a holnaphoz, ahogy a „Hivatásunk kiválósága" díj is, melyet alapellátásban dolgozó ápolóként elsőként vehettem át – fejtette ki Modrovits Józsefné.

,,Hivatásunk kiválósága

A tudományos ismereteken túlmenően kiváló szellemi képességei, nagyszerű emlékezőtehetsége lehetővé teszik számára a páciensekkel való gyors és eredményes kapcsolatteremtést, amely nagyban megkönnyíti az eredményes gyógykezelést is. A Mosonszentmiklósi Háziorvosi Szolgálatnak kiemelt fontosságú tevékenysége a betegségmegelőző munka, ezen belül pedig a szűrővizsgálatok, amelyeknél szintén fontos szervezői és megvalósítói feladatot lát el az ápolónő.


– Ugyan a szűrővizsgálatok szervezése nincs a munkakörömben, viszont azt vallom, hogy amit itt helyben meg tudunk tenni, azt a szolgáltatást biztosítsuk is helyben. Eleinte természetesen nehezen tudtuk idecsalogatni a lakókat. Ám mára már igény mutatkozik a vastagbél-, urológiai, nőgyógyászati, érrendszeri szűrésekre, melyekhez az önkormányzat részéről is támogatást kapunk. Ha valakinél gond van, azt sem hagyjuk magára, továbbirányítjuk – mesélte a kitüntetett, aki hétvégén, ünnepnapon is szívesen segít, ad tanácsot a hozzá fordulóknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!