34 milliós fogás megyénkben: engedély nélküli gyógyszereket rejtettek el a török kamionban - fotók

Nem engedélyezett potencianövelő gyógyszereket és húsz doboz magyar adójegy nélküli cigarettát találtak a pénzügyőrök Hegyeshalom térségében.

kisalfold.hu


A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Győr-Moson-Sopron megyei pénzügyőrei egy török kamion ellenőrzésekor Magyarországon nem engedélyezett potencianövelő gyógyszereket és húsz doboz magyar adójegy nélküli cigarettát találtak. Az összesen több mint 34 millió forint értékű csempészárut a NAV munkatársai lefoglalták, a sofőr ellen pedig feljelentést tettek a rendőrségen.

A pénzügyőrök az M1-es autópályán Hegyeshalom térségében ellenőriztek egy török rendszámú tehergépjárművet, ami a fuvarokmányok alapján hűtött gyümölcsöt szállított. A szállítmánnyal minden rendben volt, de a kamion utasfülkéjének átvizsgálásakor a gyári rekeszekben elrejtve összesen 300 doboz (2100 tasak) "Kamagra" és 4790 darab "Cilialis" tablettát találtak.



A potencianövelő gyógyszerekről kiderült, hogy Magyarországon nincsenek engedélyezve. Ezen kívül a vezetőfülke üregeiből és a sofőr személyes poggyászából húsz doboz magyar adójegy nélküli cigaretta is előkerült, aminek az eredetét a gépjárművezető nem tudta igazolni.

A NAV munkatársai a 34 millió forintot meghaladó értékű, engedély nélküli gyógyszert és az adózatlan cigarettát lefoglalták. Ezen felül a járművezető részére kiszabtak 30 000 forint jövedéki bírságot, valamint egészségügyi termék hamisítása miatt feljelentést tettek a rendőrségen.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!