Állampapír-forgalmazó ügyfélszolgálati iroda nyílt Mosonmagyaróváron

A Magyar Államkincstár Mosonmagyaróváron, a Lucsony utca 2. szám alatt megnyíló értékesítési pontjának megnyitóján jelen volt dr. Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára, a térség országgyűlési képviselője is.

kisalfold.hu


Értékesítési pont nyílt Mosonmagyaróváron Sopron és Kapuvár után újabb állampapír-forgalmazó ügyfélszolgálati iroda nyílt meg nemrég Győr-Moson-Sopron megyében.

Mosonmagyaróvári megnyitó beszédében dr. Dancsó József, a Magyar Államkincstár elnöke hangsúlyozta: az elmúlt időszakban jelentősen bővült az állampapír-forgalmazó ügyfélszolgálati hálózat, összesen újabb 25 értékesítési pont nyílik meg az országban. A mosonmagyaróvári nyitás mellett a város gazdasági eredményei, a településen folyamatosan erősödő vállalkozások és azzal együtt növekvő jövedelmek szóltak. Ugyanakkor az értékesítési pont révén a környék kisebb településeinek lakói számára is könnyebben elérhetővé válik az állampapír befektetés. A Kincstár elnöke kiemelte: az állampapír-forgalmazó ügyfélszolgálatokon kizárólag bankkártyás fizetésre van lehetőség, ugyanakkor kiegészítő - Telekincstár, Webkincstár, illetve Mobilkincstár - szerződések megkötését követően az állampapír befektetéseket kényelmesen interneten, vagy telefonon keresztül, akár otthonról is intézhetik az ügyfelek.



Dr. Nagy István megköszönte a Kincstár vezetésének a város, a térség iránt tanúsított folyamatos érdeklődését, figyelmét, ami elvezetett a mostani értékesítési pont megnyitásához. A térség országgyűlési képviselője hangsúlyozta: komoly érdeklődés mutatkozik meg a lakosság körében az állampapírok iránt, ez az új szolgáltatás pedig egy újabb lépés a kormányzati célkitűzés megvalósításában, hogy a lakosság minél több ügyet helyben, saját lakókörzetéhez közel tudjon elintézni.

Horváth Endre, a Magyar Államkincstár Győr-Moson-Sopron Megyei Igazgatóságának igazgatója kiemelte, hogy az értékesítési pont helyszínét a Széchenyi István Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kar Biotechnológiai Oktató és Bemutató Központja biztosítja, ami bizonyíték a Kincstár és az oktatási intézmény hosszú ideje tartó kiváló együttműködésének. Mint elmondta: 2012 óta mintegy 25,9 milliárd forintra nőtt a lakossági forint állampapír-állomány megyei szinten, a Mosonmagyaróváron működő értékesítési pont pedig újabb lendületet adhat az állampapírok értékesítésének. Az értékesítési ponton kedden 8 és 16 óra között, szerdán 8 és 18 óra között, míg pénteken 8 és 14 óra között várják a hivatal munkatársai a leendő és meglévő ügyfeleiket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!