Friccy kutya életét a tűzoltók mentették meg

Idős, legyengült tizennyolc éves kutyát mentettek meg a mosonmagyaróvári tűzoltók a napokban a Mosoni-Duna egyik kis szigetéről.

Mészely Réka


Egyelőre még nem tudni, hogy kerülhetett oda a Friccy névre keresztelt állat, amelynek időközben a gazdája is jelentkezett.

Néhány napja a Menedék Állatvédő Alapítványt telefonon értesítették a Kálnoki híd mellett élő állatbarátok, hogy a Mosoni-Duna egy kis szigetén négy napja egy skót juhász keverék kutyát láttak.





- Az alapítvány munkatársa szólt nekem, én pedig a mosonmagyaróvári tűzoltók és Arlay Frigyes kutyaoktató segítségét kértem a mentésben - magyarázza Vincze Éva önkéntes állatvédő, aki elmondta: az idős, legyengült, skót juhász keverék napok óta a kis szigeten tartózkodhatott, onnan a nagy sodrású víz miatt nem tudott kiszabadulni.






Egyelőre még nem tudni, hogy hogy kerülhetett oda. A négylábú egyébként emlődaganatban szenved, erősen fogkövesek a fogai, aminek következménye a súlyos fogínygyulladás, így nehezen tud enni.

A Friccynek keresztelt lánykutyát orvoshoz vitték ellenőrzésre, ahol a legsürgősebb ellátást megkapta, majd egy ideiglenes befogadónál helyezték el. Úgy tudjuk, időközben jelentkezett a kutya gazdája is.

- Nem egyedi eset ez. Tavaly a Lajtából egy olyan kutyust mentettek ki a tűzoltók, amelynek ragasztószalaggal kötözték le a száját.

Volt már szamár és számtalan macska mentésünk is - hangsúlyozza az állatmentő.Magyarországon az öreg állat senkinek nem kell, tőlünk nyugatra egész más a felfogás - teszi hozzá Vincze Éva, aki szerint nem ritka eset, hogy a kölyökkutyákat a határnál teszik ki a felelőtlen gazdák, annak reményében, hogy osztrák szomszédainknak megesik a szíve rajtuk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!