A KIS DOLGOKBAN VALÓ HŰSÉG NAGY DOLGOKRA KÉPESÍT

Sokszor talán azt gondoljuk a gyerekekről, hogy pici dolgokra valók.

“Mondta neki az ő ura: Jól van jó és hű szolgám, kevesen voltál hű, sokra bízlak ezután; menj be a te uradnak örömébe.” (Máté evangéliuma 25,23)

TAPASZTALAT

Kedves Attila!

A gyülekezetünk a belvárosban helyezkedik el, egy árkádsor alatt van a bejárata. Itt éjszaka sajátos élet zajlik, és sok szemét gyűlik össze minden nap. Így van ez szombaton is. Amikor egyik reggel a gyülekezetbe mentem, látom hogy a bejárat előtt ismételten sok szemét gyűlt össze. Egy kis roma fiú, szép ruhába öltözve üldögélt az árkádsor padkáján. Várt a gyülekezet megnyitására. Beengedtem, és mondtam neki, hogy én összeszedem a kinti szemetet. Erre ő megkérdezte, hogy segíthetne-e nekem? Mondtam, hogy igen, fogja a nejlonzsák száját, hogy én belemerhessem a szemetet. Így munkálkodtunk együtt és tisztítottuk meg a gyülekezet bejáratát és a környékét.

Délelőtt a feleségem tanította a gyerekeket. Később én is bementem a tanításra, és megkérdeztem, hogy miről tanultak. Mondták, hogy József történetéről, és az volt a tanulság, hogy akik kevésen hű, Isten sokra bízza azután. Akkor jutott eszembe, hogy nagyon sok Gábor cigány testvér van a gyülekezetben, akik nem értenek jól magyarul, és keresni kellene egy tolmácsot. Megkérdeztem ezt a fiút, hogy tudna-e tolmácsolni, mert amikor szedtük a szemetet, láttam, hogy teljesen jól tud magyarul. Először kicsit megijedt a feladattól, de aztán elvállalta. Így is volt, én mondtam magyarul Isten üzenetét, ő pedig lefordította az ő nyelvükre. Néha kicsit hosszú volt a fordítás, és volt olyan érzésem hogy némileg kiegészíti. Már arra gondoltam, hogy lám-lám már prédikál is helyettem. De szépen ment a tolmácsolás.

Sokszor talán azt gondoljuk a gyerekekről, hogy pici dolgokra valók. Hogy pl. meg tudja fogni a szemeteszsák száját, segít összeszedni a szemetet. Bár az is igaz, hogy nem mindenki jelentkezik magától a segítségre. Ezen a reggelen az jutott eszembe, hogy milyen érdekes az élet. Isten olyan dolgokkal bíz meg, amiről álmodni sem mernél. Például ülsz reggel egy szemétkupac mellett, és két óra múlva az evangéliumot prédikálod a népednek a saját nyelvén. Van ennél nagyobb dolog! Isten mi mindent megtehet egy gyerekkel is! Becsüljük meg azt, ami kicsi, és Isten nagy dolgokat bíz majd ránk!

Géza  

A Bibliában különleges történeteket találunk arról, hogy egy gyermek, aki kicsi dolgokat megtesz, Isten nagyra bízza ezután. Gondolj Sámuelre, aki Éli főpap mellett kis feladatokat látott el, de azt hűségesen tette! Ezután Isten megszólította és prófétának rendelte el. Vagy Gondolj Elizeusra, akinek Illés próféta mellett csupán az volt a feladata, hogy amikor Illés kezet mosott, akkor vizet öntött a kezére. Ez aztán tényleg nem nagy feladat, de Elizeus ezt megtiszteltetésnek fogta fel, hogy Isten emberét szolgálhatja. Ezután Isten prófétának rendelte őt, és olyan hatalmas dolgot cselekedett, mint Jézus. Halottakat támasztott, betegeket gyógyított.  A te életedben is hasonlóan működnek a törvényszerűségek. Ha kicsi feladatokban hűségesen szolgálsz, akkor Isten nagy dolgokat bíz majd rád. Ezért ne szégyelld, akár a szemetet kivinni, akár elmosogatni, akár takarítani, vagy bármely más munkát elvégezni. Angyalok fig yelik a hozzáállásodat és jelentik Istennek, hogy nagyobb dologra bízzon-e ezután.

Szerető barátod: Attila bácsi
[email protected]
Tel.: 30/2-26-27-28

Címkék#lélek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!