Kultúra

2019.06.07. 08:55

Pünkösdi programok a megyében - Ajánló a Ladikos Fesztiváltól a főzőversenyekig

Nincs még ötlete a pünkösdi hosszú hétvégére? Adunk pár tippet!

kisalfold.hu

Fertőszentmiklós - Pünkösdi fesztivál

06. 07–09-ig, péntektől vasárnapig

Fertőszentmiklósi vásártér

 – 06. 07., péntek: 16 óra: Kiállítás és fesztiválmegnyitó. 20 óra: Retro Party – Opitz Barbi, Desperado, Cory, Csordás Tibi, Kozmix (belépős), DJ Joko. 

 – 06. 08., szombat: 7 óra: Horgászverseny (horgásztó). 8 óra: Kispályás labdarúgóverseny, FSE-pálya. 14 óra: Gyermekjátékok. 16 óra: Lariel Légtorna-bemutató. 17 óra: Diamant – Genius Tánciskola. 18 óra: Movement 

Dance School. 19 óra: Big Mouse Band. Ingyenes bál a Music Club zenekarral. 

 – 06. 09., vasárnap: 15 óra: Baráti főzés. Hanyi íjászok, Kapuvár – jurtaállítás, íjászbemutató. 16 óra: Kapuvári Hajdúk és Gartai Muskétások Hagyományőrsége. Bernadett Orientális Táncstúdió. 17 óra: Fricska táncegyüttes. 18.30 óra: Ferenczy György és az 1ső Pesti Rackák. Bál az Acustic 69 zenekarral (belépős).

XIV. Börcsi Lovas Vigasságok, Horváth József Fogathajtó emlékverseny

06. 09., vasárnap

Ady E. utcai sportpálya, 12 óra

12 óra: Akadályhajtás. 15 óra: Ugrálóvár, népi játékok, szerencsepercek. 21 óra: Mongoose-koncert.

A programok ingyenesek.

Beled - XVI. Pünkösdi fesztivál


Hédervári Falunap

06. 08., szombat

Sportpálya, 9 órától

Jótékonysági főzőverseny. 14 óra: Németh Rudolf és zenekara. 15 óra: Karsai klára. 16 óra: Aranykapu zenekar. 17 óra: Laci betyár. 18 óra: Hédervári asszonykórus. 18.15 óra: Néptánc – hédervári óvodások. 19 óra: Sobri Jóska színre lép – „Vásári komédia". 21.10 és 22.10 óra: Kelet Lányai hastánccsoport. 0 óra: Utcabál az LXear zenekarral hajnalig. Lesz még ugrálóvár, buborékfoci, arcfestés, dartsfutball és sportjátszótér is. Ingyenes.

Levéli pünkösd

06. 09., vasárnap

Levéli kultúrház, 15.30 órától

Közreműködik a Levéli Nyugdíjas Egyesület, a Heideboden Énekkar, a Levéli Huszárkórus, a HUNGARocky Táncegyesület, a Levéli Népdalkör, a Levéli Harmonikások, a Levéli Lábatlan, a Mi-Ti-Szó zenekar és az Átjáróház zenekar – Ekecs. A műsor után pünkösdi mulatság. Muzsikál Roby & Adél és akinek még kedve van!

Mecsér - Ladikos Fesztivál

06. 08., szombat

Mosoni-Duna-part

Ízelítő a programkínálatból: Diyar Van Derik, Dobroda zenekar, Dűvő együttes és Kubinyi Júlia, Fekete Bori és bandája, Lengyel László, Ripoff Raskolnikov és Nagy Szabolcs. Söndörgő. Az idelátogatókat ladikos lakoma – főzőverseny, bor- és pálinkakóstoló, folkkocsma, kézműves- és gyerekfoglalkozások, kirakodóvásár is várják.

 

12. Soproni Tündérfesztivál

06. 08–09., szombat-vasárnap

Erzsébet-kert, 10 órától

Koncertek, játékok, kézművesek és sok-sok zöld titok egy tündéri helyen! Díszvendég: a kockásfülű nyúl (és 40 évvel ezelőtti rajzolója, a soproni Richly Zsolt). Programok: tündéri táncok, viseletverseny, retró gyerekjátékok, kockásfülű kertmozi, mesélő Trabantok, óriás- és minibábok, Menő Manó-meccselő, családi piknikplacc, bőröndös barangolás, távcsöves felfedező.

Vének - III. Jótékonysági Pörköltfőző Verseny

06. 09., vasárnap

Véneki pihenőház, 9.30 órától

Nevezési díj: 2000 Ft. 10 óra: A főzés kezdete. 10–18 óra: Ugrálóvár, kézművessarok, palacsintaevés. Egész nap tombola. Továbbá Rába-Steiger-húzó verseny. 13.15 óra: Kolumbusz Band. 14 óra: Széchenyi István Egyetemi SE, Judo. 14.30 óra: Eredményhirdetés. 15 óra: Hortobágyi csikósbemutató. 16 óra: Varga Kitti és Kovács Martin duó. 17 óra: A Viktória Énekstúdió növendékei. 19 óra: DVB Party Music koncert. 20 óra: TBG zenekar.

Pünkösdi programok a fertődi Esterházy-kastélyban

Június 7-10 között (péntek-hétfő) minden nap 9.00-18.00 óra között izgalmas programok várják az érdeklődőket.

Június 7-én pénteken 14.00-17.00 óráig pünkösdi családi délután lesz a kastély gyermekfoglalkoztatójában. A program térítésmentes.

Június 8-9-én szombaton 10.00 és 15.00 órakor „Az angolpark titkos élete" címmel parktúrák indulnak.

Június 10- én, pünkösdhétfőn vezetett rózsakerti sétára várják az Esterházy-kastélyba látogatókat. Találkozási pont a rózsakert bejárata. A program 500 Ft-os belépőjeggyel látogatható, valamint regisztráció szükséges az [email protected] email címen maximum 20 főig. A séták eső esetén is indulnak.

A Cziráky Margit Rózsakert minden nap 10.00-18.00 óráig látogatható 500 Ft-os belépőjegy ellenében.

 

Pünkösdi Rózsa Napok - Sopronkövesd

Ötödik alkalommal rendezi meg az önkormányzat a Pünkösdi Rózsa Napokat, azaz a Pünkövesdet a településen, ezúttal június 8. és 10. között. Szombaton a termelői piac már 8 órakor kinyit, az iskola udvarán pedig 9-től üzemel a ládavasút, azaz a családi vidámpark. Lesz vasútmodell-kiállítás az iskolában, a Kossuth utca 114.-ben 14 órakor megnyitják a rózsakertet, majd a Fa-Festészet-Forma című kiállítást, valamint a kaktuszok bemutatóját is. A tornateremben a Jelenetek egy házasságból című színpadi játék 17 órakor kezdődik. Oláh Ibolya akusztikus koncertje a piaci sátorban 20 órakor lesz, utána balkáni buliba várják a közönséget, ahol Tótfalu zenekara lép fel. Vasárnap a hagyományoknak megfelelően az elszármazottakat várják színes programokkal, délután pedig helyi és környékbeli egyesületek lépnek fel a piaci sátorban. Az alkotóházban 19.30-kor kezdődik Ecsedi Erzsébet önálló estje Egy asszony élete címmel. Egyedi élményt ígér Cseke Szabolcs koncertje 21 órától a rózsakertben. A kiállítások még hétfőn is nyitva lesznek, délután pedig Huzella Péter zenés gyermekműsora, Suhajda Attila örömzenéje, az Aradi–Varga Show és Badár Sándor műsora lesz a piaci sátor attrakciója. A programok ingyenesek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!