Kézműves hasáb

2013.10.08. 15:17

Csomagolás betűről betűre

Újságpapírral különleges és szokatlan az ajándékcsomagolás, ajándéktáska, masni.

 

Az előző bejegyzésben is leírt kétségekre a következő megoldást találtam: az újságok képregényes oldalát kell felhasználni. Szintén jól mutatnak még a rejtvények, térképek.
A színes újságokkal is lehet azért kísérletezni, kiválasztani egy vagy két színt, és azt emelni ki a kiegészítőkkel. Például ha piros hátteren mutatnak elektronikai kütyüket, akkor lehet fekete a szalag és a masni, piros az üdvözlőkártya fekete szöveggel.
Lelkesebbek a masnit is újságpapírcsíkok egymásra ragasztásával, készíthet kivágott körökből virágot, gombot, felhőt, bármilyen figurát középre, a csomó fölé, díszül vagy névkártyának.

Készíthetünk ajándéktáskát is a felesleges papírokból.
Ehhez szükségünk lesz:
papírra (egy közepes méretű ajándéktáskához egy nagyobb ív reklámújság szükséges)
ollóra
ragasztóra
egy-két vastagabb könyvre (ennek a vastagsága és szélessége adja meg az ajándéktáska méretét!)
raffiára, szalagra, spárgára (opcionális)
lyukasztó (opcionális)

1. A papírra helyezzük a könyvünket. Az a terület, amit most a könyv kitakar, képezi a leendő ajándéktáska elejét, ennek megfelelően csúsztassuk a könyvet jobbra vagy balra, de mellette és lefelé is kell, hogy maradjon elegendő felület. Azzal viszont, hogy mondjuk a könyvnek csak a címsoráig ér az újság vagy csak a borító közepéig, máris szabályozhatjuk a táska magasságát, nem kell később levágni a tetejét.

2. Balról és jobbról ráhajtjuk a papírt a könyv hátuljára, az egymást fedő részeket összeragasztjuk. A hajtás legyen szoros, így lesz szabályos a táska, akár le is élezhetjük. Átfordítjuk a könyvet, hogy a ragasztást nyomja súlyként. 

3. A legalsó papírt a könyv alján felhajtjuk, a külső oldalát beragasztózzuk, ráhajtjuk és rányomjuk a felsőt, az így képződött háromszög alakú csücsköket a könyv gerince és a lapjainak széle felől szintén a táska aljára ragasztjuk.

4. Ha a ragasztások megszáradtak, finoman lehúzhatjuk a táskát a könyvről. Lyukasztóval két-két lyukat készítünk a táska tetejére, ide a raffiából, sprágából szalagból két fület késszíthetünk vagy össze is köthetjük masnira.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!