Kék hírek

2017.06.03. 14:09

Megmenekültek a ládába zárt kiskutyák és az elkövetőt is elkapták

A rendőrök elfogták azt a férfit, aki Zuglóban pár hetes kölyökkutyákról nem gondoskodott, és egy tejesládába zárta őket.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIV. kerületi Rendőrkapitánysága állatkínzás megalapozott gyanúja miatt rendelt el nyomozást a 44 éves T. Tamás ellen.

A rendőröket egy állampolgár értesítette 2017. június 2-án arról, hogy egy Budapest XIV. kerületi romos épületben kölyökkutyákat tartanak rossz körülmények között.


Amikor a járőrök kiérkeztek a címre, halk nyüszítést hallottak, ezért a bontásra ítélt ház oldalát tüzetesen átvizsgálták. Az egyenruhások megtalálták a három, pár hetes keverékkutyát, akiket valaki egy tejes ládába zárt víz és élelem nélkül.


Miután az állatokat a járőrök a házból kihozták és megfelelő ellátásban részesítették, a kutyákról kiderült, hogy életkoruk miatt önállóan enni még nem tudnak, folyamatos és körültekintő gondozással maradhatnak csak életben. Az állatok elhelyezéséről a rendőrök gondoskodtak.

A feltételezett elkövetőt még aznap 16 óra 50 perckor a kapott személyleírás alapján a helyszíntől nem messze a rendőrök elfogták, majd előállították a kerületi Rendőrkapitányságra.


T. Tamást a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki, és kezdeményezik a férfi őrizetbe vétele mellett a gyorsított eljárás keretében történő bíróság elé állítását.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!